Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Октомври - 2021 г.

Общината ще подкрепи финансово Ергюнал Сабри за световното по бокс

 06 Октомври 2021
Европейският шампион за младежи по бокс Ергюнал Сабри – Оги и треньорът на„Арда бокс“ Стоян Узунов се срещнаха днес с кмета на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис.Тема на разговорите беше участието на Ергюнал в предстоящото световно първенство за мъже в Белград, който стартира на 24 октомври 2021г. в Белград, Сърбия.

П О К А Н А № 8

 07 Октомври 2021
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация,  във връзка с чл. 28а, ал. 1 от Закон за местното самоуправление и местната администрация и чл.54а, ал.1. от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Кърджали, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, председателят на Общински съвет Кърджали свиква заседание, чрез виртуално участие /онлайн/ на 14.10.2021г., четвъртък, от 10,00 часа при следния проекто-дневен ред:

Партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на СИК

 08 Октомври 2021
Местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 46 - Народно събрание и Европейския парламент –Коалиция “ГЕРБ-СДС“, ПП "Има такъв народ" ,  Коалиция „БСП за България“,  Коалиция „Демократична България-Обединение“ , ПП „ДПС“,  Коалиция "Изправи се! Мутри вън!"  проведоха днес консултации за конституирането на секционни избирателни комисии в община Кърджали за произвеждане на избори за Народно събрание и избори за президент и вицепрезидент на Република България на 14 ноември 2021 г.

Обръщение на кмета д-р инж. Хасан Азис по повод Деня на българската община и местното самоуправление

 12 Октомври 2021
Днес отбелязваме Деня на българската община и местното самоуправление. На свое заседание на 6.10.2021 г. Министерският съвет прие Решение, с което обяви датата 12 октомври за Ден на българската община и местното самоуправление. Правителственото решение е взето по предложение на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Кметът връчи на световните шампиони по волейбол от СУ „П.Р. Славейков” Златен почетен знак на Община Кърджали

 12 Октомври 2021
Златен почетен знак на Община Кърджали и спортни екипи получиха от кмета на общината д-р инж. Хасан Азис световните шампиони по волейбол от „П.Р. Славейков“ днес. Момчетата Мартин Пашов, Кристиян Иванов, Александър Робов, Павел Иванов, Стоян Стамов, Константин Дичев, Тодор Тачев, Викторио Хаджиев и Стефан Маринов , заедно със своя треньор Павел Митев и директорът на учебното заведение Милко Багдасаров, бяха поканени от кмета, след като завоюваха най-високото отличие по време на Ученическите игри, които се проведоха в сръбската столица Белград през септември.

П Р О Г Р А М А

 13 Октомври 2021
Програма на Община Кърджали за провеждане на културни и спортни мероприятия, посветени на 21  октомври  - Ден на  Кърджали

Д-р инж. Хасан Азис поздрави новоизбрания кмет на кмество Охлювец Ерай Юнюз

 14 Октомври 2021
Новоизбраният кмет на село Охлювец Ерай Юнюз положи клетва по време на днешното заседание на Общински съвет Кърджали.След подписването на клетвения лист кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис поздрави новия кмет и му пожела да бъде полезен за жителите на селото  и да бъде там където са те.

Общинските съветници приеха Наредба за провеждане на обществени консултации

 14 Октомври 2021
Нова Наредба за провеждане на обществени консултации бе приета днес на заседание на Общински  Съвет  Кърджали. Тя регламентира ясна и прозрачна правна процедура, която да  създаде необходимата сигурност в процеса на консултации между местната власт и всички заинтересовани страни.

Общинските съветници гласуваха „за“ подписването на Протокол за побратимяванес община Чорлу, Турция

 14 Октомври 2021
С решение на Общински съвет Кърджали днес бе даден ход на процедурата за побратимяване между община Кърджали и община Чорлу, Република Турция. Съветниците дадоха своето единодушно съгласие за подписване на Протокол за побратимяване между двете страни и упълномощиха кмета на община Кърджали да направи това.

Общинският съвет гласува финансова подкрепа за ПФК „Арда” в размер на 100 000 лева

 14 Октомври 2021
С 30 гласа „за“, 6-ма „против“ и 3-ма „въздържали се“ общинските съветници в Кърджали дадоха съгласие за финансово подпомагане и отпускане на субсидия в размер на 100 000 лева на ПФК Арда 1921. Предложението бе включено като допълнителна точка в дневният ред на днешното заседание на Общински съвет,а представянето му направи кметът на община Кърджали д-р нж. Хасан Азис.

60 фототворби на автори от 30 страни гостуват в Кърджали

 14 Октомври 2021
Международната инициатива на двамата кърджалийци Антон и Любка Савови МЕЖДУНАРОДЕН ФОТО САЛОН ПЛОВДИВ’2021 тази година реализира 8-то си издание и – както всяка година – отново гостува в родния град за Деня на Кърджали.

В рамките на Дните на Кърджали представят книгата „Четири имена за една личност” за проф. Хикмет Мехмедов

 14 Октомври 2021
В рамките на програмата за Деня на Кърджали – 21 октомври, в събота на 16 октомври в залата на Дома на културата ще бъде представена книгата „Четири имена за една личност” на Недко Георгиев, посветена на проф. Хикмет Мехмедов – почетен гражданин на Кърджали. Събитието ще е от 18 часа, а тук ще бъде и самия именит наш съгражданин. На сцената на Дома на културата ще бъдат представени и фрагменти от негови балети с участието на звезди на българския балет.

В празник на балета се превърна представянето на книгата за проф. Хикмет Мехмедов „Четири имена за една личност”

 18 Октомври 2021
В рамките на програмата за Деня на Кърджали – 21 октомври, в залата на Дома на културата се представи книгата „Четири имена за една личност” на Недко Георгиев, посветена на проф. Хикмет Мехмедов – почетен гражданин на Кърджали. На сцената на Дома на културата бяха представени и фрагменти от негови балети с участието на звезди на българския балет „Нарове на любовта”, „Шехерезада” „Източна импресия – покаяние”, „Ромео и Жулиета”, „Милорд”. Участват балета на бургаската опера и със специалното участие на Емил Йорданов.

Детските градини посрещат Деня на Кърджали със спортни празници

 18 Октомври 2021
Със спортни празници на открито, стартиращи от днес, близо 700 деца от девет детски градини се включват в празничните мероприятия на община Кърджали посветени на 21 октомври-Деня на Кърджали. Тази сутрин първи бяха децата от подготвителните групи на ДГ „Орфей”. 60 възпитаници на детската градина показаха своите умения и се забавляваха в предварително подготвените състезателни и музикално подвижни игри.

Открита сцена за млади таланти организират ОДК и Община Кърджали

 18 Октомври 2021
Млади и талантливи деца и ученици от Кърджали могат да представят свое изпълнение на песен или танц, да забавляват публиката със свои скеч или забавен номер в организираната от Детски и младежки парламент към ОДК и Община Кърджали „Открита сцена на талантите”.

Кърджали посреща своя празник – 21 октомври, с „Музикални ритми под небето”

 18 Октомври 2021
С „Музикални ритми под небето“, посреща Кърджали своя празничен 21 октомври. За първи път тази година от свои изпълнения ще представят на различни места в града музиканти и певци от Кърджали. От 16,30 до 17,30 часа от днес до 22 октомври кърджалийци и гостите на града ще могат да се насладят на изпълненията им, които ще бъдат ситуирани в Градската градина, Парк „Арпезос-север” и ред паметника на В.Левски .

За 21 октомври две фотоизложби представят Кърджали в миналото и днес

 18 Октомври 2021
За секунди да се пренесеш в миналото на Кърджали. Да видиш как са изглеждали емблематичните сгради на града през фотообектива на фотографите от миналия век, а след това да видиш същите места но през погледа на днешните техни следовници. Тази възможност ни предоставят организираните от община Кърджали две фотоизложби обединени в едно - „Кърджали в миналото“ и „Кърджали –моят град“.

В рамките на Дните на Кърджали представят новата книга на писателя Иво Георгиев „Мистичните Родопи”

 18 Октомври 2021
На 19 октомври във фоайето та ТМЦ – Кърджали от 18.00 часа ще бъде представена новата книга на кърджалийския писател Иво Георгиев, наречена „Мистичните Родопи – родописи от душата на планината”. Културната проява е в рамките на програмата за честване 21 октомври – Ден на Кърджали, а самото произведение ще бъде представено от друг кърджалийски писател – Иван Бунков, главен редактор на в. „Нов живот”.

Кметът на Кърджали се срещна с посланика на Турция

 18 Октомври 2021
Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис се срещна днес с посланика на РТурция  в България  Н.Пр.Айлин Секизкьок, която беше на посещение в  „Теклас България“.

Художници от Кърджали, Турция и Англия представят творби в изложба за Деня на Кърджали

 19 Октомври 2021
На 20 октомври от 17.30 часа, в Керимовата къща ще бъде открита традиционната изложба на Дружеството на художниците в Кърджали, посветена на празника на града – 21 октомври.

Празникът на града събира писатели от страната и чужбина в читалище „Юмер Лютфи”

 19 Октомври 2021
На 20 октомври от 17,00 часа в конферентната зала на читалище „Юмер Лютви“ ще бъде открита писателска среща с участието на автори от страната и чужбина. Поради пандемичната обстановка , участието на творците от Турция, Гърция и Македония ще се осъществи онлайн, а местните творци ще се представят на място при ограничен брой присъстващи.

Български марш за Балканската война, дело на французи, ще звучи в концерт за Деня на Кърджали

 19 Октомври 2021
На 20 октомври от 18,30 часа, на сцената на Дома на културата в Кърджали ще бъде представен празничният концерт на Общинският център за култура и младежки дейности.

Фотоизложба на открито представя Кърджали в миналото и днес

 19 Октомври 2021
41 фотоса бяха подредени днес в алеята, водеща към сградата на община Кърджали. 20 от тях, специално подбрани от фонда на Регионален исторически музей, показват Кърджали в началото на 20-те и 30-те години на миналият век.

ПОКАНА за 21 октомври - Ден на Кърджали

 20 Октомври 2021
Община Кърджали кани жителите на града на тържествено отбелязване на 21 октомври – Ден  на Кърджали,  на 21.10.2021 г.   

Поздрав на кмета на Кърджали и Общинския съвет по повод 21 октомври - Ден на Кърджали

 20 Октомври 2021
Кметът на община Кърджали д-р инж.ХасанАзис и Общински съвет-Кърджали поздравяват всички жители на община Кърджали по случай 21 октомври – Ден на Кърджали, като им пожелават здраве, щастие и успехи!

СЪОБЩЕНИЕ

 20 Октомври 2021
Във връзка със завършили дейности по изграждане на новия далекопровод 400 киловолта между Марица Изток и Неа санта, република Гърция, на територията на Република България, и землищата през които преминава той, информираме гражданите, че същият ще бъде под напрежение от 27 октомври 2021 година. Това съобщиха от общинската администрация.

Кърджали празнува 109 години от освобождението си

 21 Октомври 2021
В Деня на Кърджали – 21 октомври, днес кърджалийци отбелязаха 109 години от освобождението си. Макар да нямаше официално организирано тържество заради противоепидемичните мерки срещу КОВИД 19, паметниците на освободителя на Кърджали генерал Васил Делов и Паметника на освободителите в градската градина бяха отрупани с венци и цветя, поднесени от различни институции, организации и граждани.

Тенисисти от Кърджали, Харманли, нова Загора и Хасково ще мерят сили в турнир за Купата на кмета

 22 Октомври 2021
На 23 октомври стартира традиционният двудневен тенис турнир за Купата на кмета, в който освен състезатели от Кърджалийския клуб „Орфей”, ще вземат участие и тенисисти от Харманли, Нова Загора и от Хасково. Срещите ще се проведат на кортовете на Спортен комплекс „Арпезос” при спазване на всички епидемични мерки, като началото ще е в 10 часа на съботния ден.

Детски футболен турнир „Купа за Деня на Кърджали”

 22 Октомври 2021
Утре, 23 октомври/събота/, от 9,00 часа стартира футболната надпревара за участниците в детския турнир по футбол „Купа за Деня на Кърджали”, набор 2012 година. Участват пет футболни клуба, а срещите се играят на футболното игрище в парк "Арпезос-Север".

Прессъобщение

 26 Октомври 2021
Днес, 26.10.2021г., от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” повторението на единадесетото от новата  поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign