Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Март - 2021 г.

Децата на ОДК посрещат Баба Марта

 01 Март 2021
Тази година, поради ограниченията за масови прояви, децата от ОДК посрещнаха Баба Марта в своите клубове и школи. На 26 февруари на сцената на Общински детски комплекс в Кърджали се изявиха децата от Школата по етнография и краезнание с ръководител Нели Карабашева. Пред своите родители те разказаха за традициите и обичаите при посрещането на Баба Марта.

Община Кърджали: Заради противоепидемичните мерки няма да има организирано честване на 3 март

 01 Март 2021
Ръководството на община Кърджали ще отбележи Националния празник на Рeпублика България и 143-годишнинатаотОсвобождениетонастранатани с поднасяне на венци пред Паметника на Руския войн в 10.30ч. и пред Паметника на Освободителите в 10.50 ч.!

За 17 поредна година кмета, попа, мюфтията и даскала изпиха третомартенското кафе на толерантността

 03 Март 2021
За 17 поредна година кметът д-р инж. Хасан Азис, отец Петър Гарена, мюфтията Фикри Сали и учителя Байрям Юсеин изпиха третомартенското кафе на толерантността. Това се случи след като поднесоха венци и цветя пред двата паметника, символизиращи освобождението на България – паметникът на руския воин и паметникът на освободителите в градската градина. Преди да изпият кафето на толерантността четиримата се закичиха с мартеници.

Кърджалийци склониха глава пред паметта на падналите за освобождението на България

 03 Март 2021
Независимо, че заради противоепидемичните мерки бе отменено организираното честване на националния празник на България 3 март, хиляди кърджалийци, индивидуално и от обществени и политически организации, и ученици от училищата в Кърджали, склониха глава пред подвига на падналите за свободата на България преди 143 години по време на Руско-турската война от 1877/78 година. Сред тях беше и ръководството на община Кърджали в лицето на кмета д-р инж. Хасан Азис, заместниците му инж. Катя Митовска и Тунджай Шюкрю, секретарят Себахтин Риза, а също и народният представител Адлен Шефкет, общински съветници, енорийският свещеник отец Петър Гарена и бившия главен мюфтия Фикри Сали.

За 8 жени лидерки от Кърджали – от неочаквана гледна точка

 05 Март 2021
Казват, че няма „мъжки” и „женски” професии, но защо тогава в българския език повечето съществителни за престижни професии, титли и административни позиции, като президент, директор, министър, кмет, председател, доктор, адвокат, хирург, професор са в мъжки род? И каква е напр. Диана Трухильо - директор/ка на полета Perseverance, която приземи успешно марсохода Perseverance на повърхността на Червената планета? Навсякъде я наричат „колумбийски космически инженер в НАСА, диpектор в коcмическа агенция”. „Затова ние акцентираме върху думата лидерка - казват организаторите от Кръг, които за втора година провеждат акция под заглавие „8 март е, ден за активизъм и политики. За 8 жени лидерки от неочаквана гледна точка”.

Д-р инж.Хасан Азис се срещна с новия районен мюфтия

 12 Март 2021
Новият районен мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди посети днес кмета на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис. На срещата присъстваха зам.-кмета на община Кърджали Тунджай Шюкрю, секретарят на общината Себахтин Риза,новите секретари на Районно мюфтийство Мюмюн Мустафа и Дениз Юсеин.

Прессъобщение

 15 Март 2021
Утре, 16.03.2021г., от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” повторението на осмото от новата  поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

До началото на април новата отоплителна инсталация в СУ „Йордан Йовков” ще заработи

 17 Март 2021
До началото на април новата отоплителна инсталация в СУ „Йордан Йовков” в Кърджали ще бъде готова и учениците ще могат да се върнат в класните стаи на родното училище. Това съобщи инж. Катя Митовска, временно изпълняващата длъжността кмет на община Кърджали, която е основен инвеститор на обекта.

ДГ „Вяра, надежда и любов” ще работи и след 22 март за децата на медиците от болницата и ЦСМП

 19 Март 2021
Детска градина „Вяра, Надежда и Любов” в гр.Кърджали ще продължи да работи за децата на работещите на първа линия в борбата срещу коронавируса в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ и Центъра за спешна медицинска помощ, и след 22 март, от когато са в сила противоепидемичните мерки съгласно последната заповед на министъра на здравеопазването.

Община Кърджали с награда за Перперикон

 19 Март 2021
Наградата на зам.-кмета на община Кърджали Тунджай Шюкрю връчи еврокомисарят Мария Габриел. Тунджай Шюкрю благодари от името на кмета на община Кърджали д-р инж.ХасанАзис и от свое име зазаслужената награда за Археологическия комплекс «Перперикон», който предлага неповторимо съчетание от уникалност в архитектурен, исторически, природен и мултирелигиозен аспект. На сцената с него се качи и археологът проф. Николай Овчаров.

ОБЯВА

 19 Март 2021
Община Кърджали, в качеството си на бенефициент по ОП „Развитие на човешките ресурси“, процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-6.002 «Патронажнагрижа +», проект „Патронажнагрижа + в Община Кърджали» договор № BG05M9OP001-6.002-0039-С01 от 10.03.2021 г. ОБЯВЯВА Прием на документи за подбор на потребители за осигуряване на подкрепа чрез предоставяне на патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания чрез услуги в домашна среда, във връзка с разпространението на COVID-19.

ОБЯВА

 19 Март 2021
Община Кърджали, в качеството си на бенефициент по ОП „Развитие на човешките ресурси“, процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-6.002 «Патронажнагрижа +», проект „Патронажнагрижа + в Община Кърджали» договор № BG05M9OP001-6.002-0039-С01 от 10.03.2021 г. ОБЯВЯВА Прием на документи за подбор на персонал за осигуряване на подкрепа чрез предоставяне на патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания

Две престижни награди за ОДК-Кърджали сред 1671 участници в Националния конкурс-изложба „Св. Трифон Зарезан“

 24 Март 2021
За поредна година младите възпитаници на Школата по изобразително изкуство към Общински детски комплекс гр.Кърджали, с ръководител Севинч Еминова, спечелиха престижни награди в Националния конкурс-изложба „Св. Трифон Зарезан“.

10 партньора в 4К: Климатични действия, Координация, Капацитет, Креативност“

 26 Март 2021
На 25 и 26 март се проведе началната работна среща на проект „Прилагане на иновативни мерки за смекчаване и адаптация към изменението на климата в общините на Република България“ в рамките на Програма „Опазване на околната среда и климатичните промени“  на Европейското икономическо пространство(ЕИП).

ДНСК разреши ползването на новата газова инсталация в СУ „Й. Йовков”, учениците могат да върнат в класните стаи

 31 Март 2021
Разрешение за ползване на новата газовата инсталация в СУ „Йордан Йовков” е получено днес в Община Кърджали, която е основен инвеститор на този обект. То е от 30 март и касае въвеждане в експлоатация на строежа „Газификация на котелно в СУ „Йордан Йовков”, който е част от основния ремонт на отоплителната инсталация в учебното заведение. Това съобщи временно изпълняващата длъжността кмет на община Кърджали Катя Митовска.

Съдът отмени решението на РИК за 4 подвижни секции в община Кърджали

 31 Март 2021
Административният съд в Кърджали отмени Решение № 93 - НС от 20.03.2021 г на Районна избирателна комисия – Кърджали в частта, с която РИК – Кърджали е определила 4 (четири) броя избирателни секции за гласуване с подвижна избирателна кутия в Девети изборен район – Кърджалийски на територията на община Кърджали.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign