Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Май - 2021 г.

300 шарени яйца раздадоха децата от ОДК, към инициативата се включиха кметът д-р инж. Хасана Азис и отец Петър

 02 Май 2021
Близо 300 шарени яйца раздадоха децата от Обединения детски комплекс по повод днешния Великден в Кърджали. Мястото на събитието, което се превърна в празник за кърджалийци и гостите на града, бе на моравата пред община Кърджали, където е уредена празнична украса за Великден и за предстоящия Рамазан Байрям. Това са двете големи кошници - едната с шарени яйца, другата – с шарени бонбони, , които ще останат там до средата на май.

Без общоградско тържество на 6 май

 05 Май 2021
Ръководството на община Кърджали ще поднесе венци пред Паметника на Освободителите в Градската градина в 10.00ч. и ще се преклони пред паметта и делото на падналите за свободата на България воини.

Поздравление на кмета на Кърджали и Общинския съвет по повод 6 май

 05 Май 2021
Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис и Общински съвет-Кърджали честитят на всички жители на община Кърджали 6 май - Ден на храбростта и Българската армия!Пожелаваме на всички Вас, скъпи съграждани, здраве и благоденствие!

Съобщение

 05 Май 2021
Съобщение на община Кърджали

Ръководството на община Кърджали поднесе венци пред Паметника на освободителите по случай 6 май

 06 Май 2021
Днес по повод 6 май – Деня на храбростта и Празника на Българската армия, ръководството на община Кърджали начело с кмета д-р инж. Хасан Азис, поднесе венци пред Паметника на освободителите в Градската градина на Кърджали. Заедно с градоначалника бяха неговия заместник Тунджай Шюкрю, секретарят на общинската администрация Себахатин Риза, председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед, общински съветници.

„Железният защитник “ на „Арда” с фотоекспозиция в Кърджали

 07 Май 2021
На 10 май се открива 14-тото издание на Инициативата „Мултикултурният град” с нестандартно представяне на футболната легенда на ФК „Арда“ от периода 1982-1990 Рафет /Левент/ Куша. Роден е в Кърджали.

Кметът, НПО и доброволци обсъдиха варианти за справяне с проблема за бездомните кучета

 07 Май 2021
Днес по инициатива на кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис в гостната на общинската администрация се проведе среща между градоначалника и доброволци от областта във връзка с намаляване популацията на безстопанствените кучета. Особено след затваряне на доскоро действащият приют за кучета и кастрационен център в Кърджали. В срещата участваха и представители на новосъздадената през януари фондация „Спасение”, чиято основна цел е справяне с проблема с бездомните животни на територията на област Кърджали.

СЪОБЩЕНИЕ

 07 Май 2021
От община Кърджали съобщават, че тревните площи в областния град ще бъдат третирани с препарата „Бандит 10 ЕВ” срещу кърлежи. Това ще стане на 8 и 9 май между 21 и 6 часа. Пръскането ще се извърши от фирма „Килъри“.

Строим пешеходен мост в новия парк

 07 Май 2021
Кметът на общината д-р инж.Хасан Азис направи оглед на мястото, където се строи нов пешеходен мост в парк „Арпезос Север“.Заедно с него бяха част от екипа му и представители на ОбС.Основите на съоръжението са готови, на терена са докарани елементи от връхната конструкция след първична обработка, чието монтиране предстои.

Кметът почете ветеран от Втората световна война

 07 Май 2021
Кметът на общината д-р инж.Хасан Азис гостува днес на 98-годишния Нико Костадинов Костов, който е единственият жив ветеран от Втората световна война в Кърджали.Поводът за срещата е предстоящият Ден на победата над хитлерофашизма на 9 май. Д-р Азис изрази уважението и благодарността си за делото и му връчи парична награда.

Община Кърджали черпи за Байрама

 11 Май 2021
Община Кърджали ще почерпи деца и възрастни с бонбони и баклава в деня Арифе. Лакомствата ще се раздават на 12 май/сряда/2021г. от 10.30 до 12.00ч.пред празничната украса на зелените площи пред сградата на общината. Ученици от Обединен детски комплекс ще помогнат при раздаването на бонбоните.

Кметът на Кърджали и децата от ОДК раздадоха сладки лакомства по случай Рамазан Байряма

 12 Май 2021
По повод свещения мюсюлмански празник Рамазан Байрям, в Деня Арифе, днес пред Община Кърджали бяха почерпени десетки граждани и гости на областния град с бонбони и баклава. Това се случи пред специалния празничен кът с две големи кошници – едната с шарени яйца за отминалия християнски празник Великден, другата – с шарени бонбони за утрешния мюсюлмански Рамазан Байрям. Инициативата е на община Кърджали и лично кмета д-р инж. Хасан Азис се включи в нея раздавайки на преминаващите покрай празничния кът хора от рамазанските лакомства.

Прессъобщение

 17 Май 2021
Утре, 18.05.2021г., от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” повторението на деветото от новата  поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България.

Община Кърджали монтира видеостена пред Дом на Култура за финала за купата на България между Арда и ЦСКА

 18 Май 2021
Община Кърджали монтира видеостена пред Дом на Култура за историческия финал за купата на България между отборите на Арда и ЦСКА, който ще се играе на стадион „Васил Левски” в столицата. Ето какво написа във фейсбук кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис:

За 24 май община Кърджали награждава ученици, просветни и културни дейци, присъжда и 4 стипендии

 19 Май 2021
За първи път през тази година по повод 24 май – деня на българската писменост, просвета и култура и славянската книжнина община Кърджали ще присъди 4 стипендии на изявени ученици, приети във ВУЗ, а не както досега три. Това съобщи директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” в общинската администрация Шерин Сюлейман. Тя допълни, че ще бъдат наградени още 29 ученици, 27 учители, директори на учебни заведения. Ще бъдат присъдени и три колективни награди. Отличия за работата през годината ще получат и културни деятели и журналисти.

П О К А Н А № 4

 19 Май 2021
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с чл. 28а, ал. 1 от Закон за местното самоуправление и местната администрация и чл.54а, ал.1. от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Кърджали, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, С В И К В А М Заседание на Общински съвет - Кърджали от разстояние чрез виртуално участие /онлайн/ на 27.05.2021 год. /четвъртък/ от 10.00 часа при следния Проект! Д Н Е В Е Н Р Е Д

„Мултикултурният град” представя: Изкуството и неговите необикновени технологии

 19 Май 2021
На 21 май, петък, програмата на „Мултикултурният град” отново ще събере в общо преживяване пътищата на кърджалийци, пръснати по света. Събитието „Нека всички заедно напишем стих…” ще срещне публиката с „отворена книга” от стихове на поета Мурад М. Мурад, роден в Кърджали през 1970 г., а от 1999 г. жител на Чорлу, Турция.

Празничен юбилеен концерт-спектакъл „50 години музика и песни“

 20 Май 2021
Днес, 20. 05. 2021, с наближаването на светлия празник 24 Май – Ден на славянската писменост и култура, с подкрепата на Община Кърджали, Общински център за култура и младежки дейности, отправя покана към кърджалийската общественост, да отпразнуваме заедно първите 50 години на Битовия оркестър към музикално- танцов ансамбъл „ОРФЕЙ“. Нашите виртуозни музиканти, певци и танцьори ви очакват в зрителната зала на Дом на културата от 18:30 часа.

Започна монтажа на елементите на новия мост в парк „Арпезос Север”

 21 Май 2021
Стартира монтажа на отделните елементи на пешеходния мост в парк „Арпезос Север“. Кметът на общината д-р инж. Хасан Азис посети обекта днес, за да обсъдят с изпълнителя на СМР хода на монтирането им.

Ротари клуб отличи шестима зрелостници за 24 май със специални награди

 24 Май 2021
За поредна година за 24 май Ротари клуб –Кърджали отличи изявени абитуриенти. Грамоти и парични награди получиха шестима зрелостници.

Общо 40 са отличените за 24 май учители, директори и дейци на културата в община Кърджали

 24 Май 2021
Общо 40 са отличените за 24 май учители, директори и дейци на културата в община Кърджали. Те бяха наградени с грамоти и плакети за висок професионализъм и доказани успехи в сферата на образованието и и културата и за професионални изяви за издигане престижа на Община Кърджали.

За 15 поредна година община Кърджали връчи наградата „Стипендия Кърджали” на 4-ма зрелостници

 24 Май 2021
За 15-та поредна година кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис връчи наградата „Стипендия Кърджали“. Този път отличените зрелостници бяха не трима, а четирима. Наградите бяха връчени на тържествена церемония по повод 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност.

28 ученици и три ученически колектива от община Кърджали бяха наградени за 24 май

 24 Май 2021
За втора поредна година в двора на Регионалния исторически музей, по повод 24 май – денят на светите братя Кирил и Методий, българската просвета и култура и славянската книжовност, 28 ученици и три ученически колектива бяха наградени за достойното си представяне на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания. Заради пандемичната обстановка от КОВИД 19 церемонията се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.

Съобщение относно Преброяване 2021

 25 Май 2021
С Решение № 61/21.01.2021 г. на Министерски съвет e удължен срока за набиране на преброители и контрольори за периода от 25.05.2021 г. до 10.06.2021 г.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 26 Май 2021
Областен информационен център-Кърджали/ОИЦ/ организира публично информационно събитие за проактивна работа с медиите на 28 май от 11:00ч. в офиса на ОИЦ, гр.Кърджали, ул.Македония-офис5.

В Кърджали за 9-ти път ще бъде връчена наградата „Мултикултурният човек”

 26 Май 2021
На 29 май, събота в 17:00 ч.в Арт галерия Кръг ще бъдат показани последните авторски творби на художника-карикатурист Бурханедин Ардагил /1943-2021/, по повод непрежалимата загуба на приятеля и твореца, роден в Кърджали и носител на наградата „Мултикултурният човек” за 2016 г., които съпругата му ще донесе от Истанбул в кутии, така както ги е оставил той след смъртта си.

ОБЯВЛЕНИЕ

 26 Май 2021
На основание чл.127, ал.1 от Закона за устройство на територията Община Кърджали съобщава за обществено обсъждане на проект: ”Изменение на Общ устройствен план в частта за УПИ Х в кв.107 по плана на кв. ”Студен кладенец”, град Кърджали ” Дата на провеждане на общественото обсъждане - 30.06.2021г. / сряда /от 10.00 часа. Място на провеждане - в заседателната зала на Община Кърджали №303

ОБЯВЛЕНИЕ

 26 Май 2021
На основание чл.127, ал.1 от Закона за устройство на територията Община Кърджали съобщава за обществено обсъждане на проект: ”Изменение на Общ устройствен план в частта за УПИ ХVІІ-253 в кв.46 по плана на кв. ”Байкал”, град Кърджали ” Дата на провеждане на общественото обсъждане - 30.06.2021г. / сряда /от 10.30 часа. Място на провеждане - в заседателната зала на Община Кърджали №303

Общинският съвет прие предложение за преизчисляване на задълженията за такса битови отпадъци

 27 Май 2021
частично се освобождават задължените лица от такса битови отпадъци за периода 2020-2021 г., като сумата е в размер на натрупаните до момента лихви за разликата между платеното и допълнително начисленото на основание влязло в сила Решение № 21 / 23.12.2019г. на Общински съвет – Кърджали. Освен това отстъпката от 5% се дава на лица , изплатили изцяло задълженията за такса битови отпадъци за 2020г. и 2021 г. Тази отстъпка ще е валидна до 31 декември на настоящата година.

Община Кърджали: Другата равносметка за „спестените“ 16млн.лв. от Никола Чанев

 27 Май 2021
Преди броени дни бившият областен управител Никола Чанев, сдавайки властта на новия областен управител отчете гордо като свой личен успех,че по време на властването си е успял да защити интересите на хората като данъкоплатци, оспорвайки решения на ОбС за корекция на местните налози през последните години, като успял да съхрани 16 млн. лева в джобовете им, които иначе щели да са „безсмислено похарчени“. Какво „спести“ г-н Чанев на кърджалийските данъкоплатци или по-точно казано от какво ги лиши?

ОИЦ Кърджали представи европейски програми, по които може да се кандидатства с проекти

 28 Май 2021
На нарочна пресконференция експертите в ОИЦ Кърджали представиха програми на ЕС, по които може да се кандидатства с проекти, както и механизмите за финансиране по съответните вече отворени мерки. Освен това бе презентиран и новоиздадения Наръчник „Европа и ние”, даващ представа за приоритетите през новия програмен период 2021-2027 година. Пред журналисти информацията бе представена от ръководителят на ОИЦ Дора Христова и експертът Мариана Петрова. Тук бе и началник отдел „Стратегическо планиране и управление на проекти” в общинската администрация Надежда Цветкова.

Проф. Мюмюн Тахир е 12-я носител на наградата „Мултикултурният човек”

 29 Май 2021
Днес за девети път в Арт галерия Кръг беше връчена наградата „Мутикултурният човек” на нейния 12-ти носител, а това е професор Мюмюн Тахир, родом от кърджалийско, започнал своята професионална кариера на журналист, публицист и писател именно в Кърджали. Понастоящем той е университетски преподавател, доктор по философия. Освен на публицистични, професор Тахир е автор на стотици научни публикации в авторитетни популярни и научни издания.

Проведе се обществено обсъждане на тема „Образованието в община Кърджали – проблеми и решения”

 31 Май 2021
Събитието бе организирано от Община Кърджали и „Сдружение инициатива за развитие – Кърджали решава” в рамките на проект „Вход за граждани“ на мрежата Форум Гражданско Участие.

Шарен детски празник по случай 1 юни – Международен ден на детето

 31 Май 2021
Общински детски комплекс гр.Кърджали кани всички малки и големи момичета и момчета и техните родители на ВЕСЕЛ ДЕТСКИ ПРАЗНИК на 1 юни /вторник/ от 17.30 ч., в двора на ОДК.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign