Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Юни - 2021 г.

СЪОБЩЕНИЕ

 01 Юни 2021
Съобщение Във връзка с удължаване на срока за кандидатстване по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с интегрирано проектно предложение BG05M9OP001-2.056 „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование“ – Компонент 2 по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. /ОП РЧР/ и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020 г. /ОП НОИР/, Община Кърджали уведомява заинтересованите организации и институции, че удължава срока за подаване на заявление за интерес за участие като партньори в проектното предложение на общината по процедурата.

С вой на сирена и поднасяне на венци и цветя кърджалийци почетоха паметта на Христо Ботев

 02 Юни 2021
Малко преди 12 часа венци поднесоха кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, заместникът му инж. Катя Митовска, председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед, общинският съветник Лятиф Расим и още негови колеги от групата на ДПС. „Поклон пред паметта на Христо Ботев, неговата чета и загиналите за свободата на България!”, каза кметът д-р инж. Хасан Азис.

Паметен знак на ЖП гара Кърджали за 90-годишнината й

 02 Юни 2021
Последното събитие от програмата на „Мултикултурният град-2021” е посветено на 90-годишнината от пристигането на първия влак в Кърджали и от откриването на жп гарата в града. Кметът д-р инж. Хасан Азис ще открие постоянната експозиция и паметния знак на жп гара Кърджали на 7 юни, понеделник, от 13:00 ч.

До 10 юни продължава набирането на преброители и контрольори

 03 Юни 2021
Продължава набирането на преброители и контрольори за националното преброяване, което ще се проведе през септември и октомври. С Решение на Министерски съвет e удължен срока за това за периода 25 май – 10 юни 2021 година, съобщи председателят на Общинската преброителна комисия и секретар на общинската администрация Себахатин Риза.

Партиите и коалиците постигнаха съгласие за съставите на СИК

 03 Юни 2021
Местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 45- Народно събрание и Европейския парламент–Коалиция “ГЕРБ-СДС“, ПП "Има такъв народ" , Коалиция „БСП за България“, Коалиция „Демократична България-Обединение“ , ПП „ДПС“, Коалиция "Изправи се! Мутри вън!"проведоха днес консултации за конституирането на секционни избирателни комисии в община Кърджали за произвеждане на избори за Народно събрание на11.07.2021г.

Откри се 9-то издание на Летния градски лагер в ОДК: Здравей, лято!

 07 Юни 2021
Днес с музика, танци и много детски усмивки за девета поредна година се откри ваканционната програма на Общински детски комплекс „Летния градски лагер“. Поради въведените противоепидемични мерки в условията на разпространението на COVID-19, летния лагер ще се проведе с общо 170 деца, разпределени в две смени – от 7 до 18 юни и от 21 юни до 9 юли.

С медали се завърнаха възпитаниците на Дома на културата от Национален конкурс в Широка лъка

 07 Юни 2021
С два сребърни, един бронзов медал и три поощрителни награди се завърнаха възпитаниците на школите при Дома на културата от Националния фолклорен конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува – 2021”, съобщи директорът на културната институция Мариана Ликова.

Оперетният театър представя премиерата на новото си заглавие „Медика и Медико”

 07 Юни 2021
Оперетният театър към Дома на културата представи днес новото си заглавие, премиерата на спектакъла за деца "Медика и Медико" по текстове на кърджалийската писателка Маргарита Павлова. Режисьор е Ангел Чавдаров, който е и ръководител на Оперетата, а в спектакъла е ангажиран целият й състав. Музиката е на Ангел Чавдаров, а аранжимента на Антоний Желев. Това съобщи директорът на Дома на културата Мариана Ликова.

Кметът д-р инж. Хасан Азис откри паметен знак на ЖП гара Кърджали по случай нейната 90-годишнина

 07 Юни 2021
Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис откри паметен знак на ЖП гара Кърджали, посветен на 90-годишнината от пристигането на първия влак в града и откриването на ЖП-гарата. Това е последното събитие от програмата на „Мултикултурният град-2021” за този сезон. В церемонията по откриването на паметната плоча и експозицията от архивни кадри проследяващи събития от 30-те години на 20 век, участваха още заместник-кметовете инж. Катя Митовска и Тунджай Шукрю, експерти от общинската администрация, общински съветници. Тук бе и началникът на гарата в Кърджали.

Престижни награди спечелиха младите журналисти от ОДК на национален конкурс

 08 Юни 2021
Шест престижни награди спечелиха младите журналисти от Общински детски комплекс гр.Кърджали в IX-тия Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов” в гр.Разград, който е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците.

Пръскат срещу комари на 12 срещу 13 юни

 11 Юни 2021
Община Кърджали съобщава на жителите на град Кърджали, че на 12 юни/събота/ 2021 г., от 21:00 до 06:00 часа на 13 юни,  фирма „Килъри” ще извърши пръскане срещу комари с препарата „Цитрол 10/4 УЛВ/”.Ще бъдат третирани площи на територията на целия град - паркове, междублокови пространства в централна градска част и кварталите, зелени площи, районите на религиозните храмове,  площите покрай Водното огледало, гробищни паркове, градското дере в района на Пазара на производителите.

Обучение за строителни фирми през юни – Как да участваме успешно в обществени поръчки?

 14 Юни 2021
Строителните поръчки, които Община Кърджали обявява всяка година, са добра възможност за местните фирми да заработят с нов клиент. Сключването на договор с публичен възложител не е толкова лесно документално - факт е, че по-малките фирми често срещат затруднения да разчетат езика на държавната администрация, както и да подготвят и подадат правилно своето предложение, тъй като изискванията в публичния сектор нямат нищо общо с частните сделки. През 2020 се въведе и нова електронна система за обществени поръчки ЦАИС-ЕОП, която допълнително затруднява по-неопитните участници.

Прессъобщение

 14 Юни 2021
Утре, 15.06.2021г., от 15:20 часа Общинско радио Кърджали ще излъчи в рубриката „Европа и ние” десетото от новата  поредица предавания на теми, свързани с Кохезионната политика на Европейския съюз, Оперативните програми и възможностите за финансиране в България. Една от дискутираните теми в предаването е свързана с третата фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси.

Генералният консул на Турция гостува в община Кърджали

 16 Юни 2021
Кмeтът нa oбщинa Кърджали д-р инж.Хасан Азис проведе днес среща с Корхан Кюнгерю , Гeнeрaлeн кoнcулнa РТурция в Плoвдив.Това е първа официална визита на турския дипломат след встъпването му в длъжност. На срещата присъстваха и заместник кметовете Тунджай Шюкрю и инж.Катя Митовска, секретарят на общината Себахтин Риза, зам.-председателят на ОбС-Кърджали Лятиф Расим.

СЪОБЩЕНИЕ

 17 Юни 2021
Относно обект „Ремонт и реконструкция на уличната мрежа и въвеждане на енергоспестяващо осветление в старата част на града, включваща, ул. "Иван Вазов", ул. "Климент Охридски" и ул. "Добруджа"

Спортен празник по повод 26 юни – международен ден за борба с наркотиците, организираха община Кърджали и ОСНВ

 18 Юни 2021
Спортен празник за деца и младежи организираха ОСНВ, община Кърджали и спортен клуб по тенис „Орфей” в Кърджали. Той се проведе на тенис кортовете на комплекс Арпезос и е част от кампанията по повод отбелязването на 26 юни - Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици.

Пъстри детски рисунки украсиха ОДК в памет на Джемал Емурлов - Джими

 18 Юни 2021
Днес, 18 юни от 15.00 ч. в галерията на Общински детски комплекс се състоя официалната церемония за откриване на изложбата и награждаване на отличените ученици в Седмия областен конкурс за детска рисунка „Родопски багри” в памет на големия български художник и почетен гражданин на Кърджали Джемал Емурлов – Джими. Организатори на проявата са Община Кърджали, РУО, Общинският детски комплекс и СУ „Владимир Димитров – Майстора”.

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В АНКЕТНО ПРОУЧВАНЕ

 21 Юни 2021
ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В АНКЕТНО ПРОУЧВАНЕ Уважаеми съграждани, Във връзка с изготвянето на План за интегрирано развитие на Община Кърджали за периода 2021-2027 г. (ПИРО-Кърджали), Община Кърджали провежда анкетно проучване за нагласите, очакванията и намеренията на заинтересованите страни, свързани с развитието на общината в следващите седем години.

ОТГОВОР - ПОЯСНЕНИЕ

 24 Юни 2021
по повод постъпили възражения срещу проект за изменението на ОУП на УПИ XVII-253, кв.46 по плана на кв.“Байкал“, гр. Кърджали

Заключителен за сезона концерт на ОЦКМД „С талант и любов към изкуството“

 28 Юни 2021
Със заключителния концерт за сезон 2020/2021 година отбелязваме края на творчески сезон , през който над 250 деца и възрастни, твориха с много любов и душа, усъвършенстваха своя талант и способности, каза директорът на ОЦКМД Мариана Ликова.

60 деца от 4 детски градини в община Кърджали посетиха Археолого-етнографски музей в Златоград

 29 Юни 2021
На 25 юни 2021г. шестдесет деца и техните ръководители от клубовете „Моят роден край”, функциониращи в четири детски градини на територията на община Кърджали, пътуваха до Етнографски-ареален комплекс „Златоград“, където посетиха Археолого-етнографски музей и различните работилници в комплекса. Децата са от детските градини „Мики Маус” в село Стремци, „Славейче” в село Широко поле, „Кокиче” в село Мост и „Мечо Пух” в село Чифлик. Малчуганите обогатиха знанията си за културното наследство, насладиха се на възрожденската архитектура, старите занаяти и произведения от възрожденския бит.

ОБЯВЛЕНИЕ

 29 Юни 2021
На основание чл.127, ал.1 от Закона за устройство на територията Община Кърджали съобщава, че общественото обсъждане за проект ”Изменение на Общ устройствен план в частта за УПИ Х в кв.107 по плана на кв. ”Студен кладенец”, град Кърджали ” насрочено за 30.06.2021г. се отлага.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign