Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Януари - 2022 г.

Кметът д-р инж. Хасан Азис поздрави миряните по повод Богоявление

 06 Януари 2022
По повод големия християнски празник Богоявление днес кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис отправи послание за мир, заедност и здраве към всички християни. Направи го в централна църква “Св. Георги”, като спази традицията на Йорданов ден да бъде заедно с отец Петър Гарена и миряни от Кърджали. Ето какво каза градоначалникът малко след като прие светената вода за празника.

През 2021 година община Кърджали подпомогна финансово 93 жители на общината, нуждаещи се от лечение

 11 Януари 2022
През 2021 година община Кърджали е подкрепила с еднократна финансова помощ за лечение общо 93 жители на общината. Те са получили еднократни помощи в размер от 200 до 1000 лева. Общият размер на средствата, отпуснати за това са 43 200 лева.

Д-р инж. Хасан Азис: Държавата трябва да се намеси и да подпомогне общините при преодоляване на проблема с високите цени на електроенергията и горивата за отопление

 17 Януари 2022
Повече от два пъти са нараснали задълженията на община Кърджалии за електроенергия и горива за отопление за месец ноември 2021г. спрямо същия период на 2020г. Най-голям дял имат сферите образование и социално осигуряване, подпомагане и грижи.

Аткетират потребителите по проект „Патронажна грижа +“ за осигуряване на ваксинация в дома

 19 Януари 2022
Община Кърджали  започва анкетиране сред  потребителите по проект „Патронажна грижа+ “, във връзка с възможността за осигуряване на ваксинация срещу КОВИД-19  за тези, които са в невъзможност от напускане на дома или социалната услуга.

Започна конкурсът за превод от английски – част от фестивала „Февруари – месец на Америка”

 19 Януари 2022
В Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров“ в Кърджали започна конкурсът за превод от английски на български език, който се провежда вече няколко години като част от програмата на Месеца на Америка. Езиковото състезание е за ученици от 10, 11 и 12 клас. Текстовете са подбрани от жури, оглавено от Анжела Родел, директор на Комисия „Фулбрайт“.

П О К А Н А   № 1

 19 Януари 2022
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация,  във връзка с чл. 28а, ал. 1 от Закон за местното самоуправление и местната администрация и чл.54а, ал.1. от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Кърджали, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, председателят на ОбС-Кърджали свиква заседание от разстояние, чрез виртуално участие/онлайн/ на 27.01.2022г. при следния проекто-дневен ред:

Покана до жителите на община Кърджали за участие в подготовката по изготвяне на бюджета за 2022 година

 20 Януари 2022
Със заповед №42/17.01.2022г. Кметът на Община Кърджали д-р инж.Хасан Азис стартира процедурата по изготвянето на ПРОЕКТОБЮДЖЕТ 2022г. и приканва жителите на общината, представители на институции, на бизнеса, неправителствени организации и синдикати да използват възможносттта да дадат своите предложения и препоръки относно мерки и дейности, които да залегнат в основния финансов документ на общината за 2022 година.

СЪОБЩЕНИЕ

 21 Януари 2022
Общинска администрация гр. Кърджали съобщава на гражданите на общината, че документи за картотекиране за настаняване в социални жилища, съгласно Наредбата за условията и реда за настаняване и ползване на социални жилища в община Кърджали ще се приемат целогодишно.

Приключи проектирането на петте обекта в община Кърджали одобрени за безвъзмездно финансиране по Програма на МОН

 25 Януари 2022
Приключи проектирането на обектите от образователната инфраструктура на община Кърджали по пет проекта одобрени за безвъзмездно финансиране по Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022 на МОН.

Изложба „Аз съм само на 5 000 часа от моята мечта“ представят в Арт галерия Кръг

 26 Януари 2022
Изложба с визуални концепции, илюстрации и проекти под заглавие „Аз съм само на 5000 часа от моята мечта” на Жаклин Коленцова от Кърджали ще бъде отворена за посетители в Арт галерия Кръг от 27 януари /четвъртък/ до 13 февруари /неделя/

Стартира 7-мото издание на Областния конкурс за детска рисунка „Бъдещето през моите очи”

 26 Януари 2022
Стартира 7-мото издание на Областния конкурс за детска рисунка „Бъдещето през моите очи”, а желаещите, деца и ученици на възраст от 6 до 19 г., могат да изпращат своите творби за участие в него до 22.03.2022г. Всяко дете може да участва в конкурса с не повече от 2 живописни или графични рисунки, с материали по избор.

ОИЦ Кърджали отбеляза 10 години от създаването си

 26 Януари 2022
10 години от създаването си отбеляза днес ОИЦ –Кърджали с нарочна пресконференция, в която освен екипа на центъра и журналисти, участие взе и началник отдел „Стратегическо планиране и управление на проекти” в общинската администрация Надежда Цветкова.

Стартира второто обучение за младежки работници, част от проект „Заедно в подкрепа на многообразието“

 27 Януари 2022
Второто обучение  за младежки работници - ключови компетенции по Програма „Еразъм+“ стартира вчера в Кърджали. То цели развитието на знания, умения и дидактически компетентности необходими за прилагане на разработената по проект „Заедно в подкрепа на многообразието“ иновативна обучителна методология, насочена към млади хора в риск от маргинализация, произхождащи от малки населени места.

Д-р инж. Хасан Азис разговаря със зам. кмета на община Одрин Хакан Ишджан и неговия екип

 27 Януари 2022
Кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис посрещна в сградата на Община Кърджали  зам.- кмета на община Одрин Хакан Ишджан и неговия екип, с който побратимената ни община се включи в проекта „Заедно в подкрепа на многообразието“, одобрен за финансиране по Програма „Еразъм+“.

Община Кърджали дарява имот в кв. „Веселчане“ за нуждите на Пловдивската митрополия

 27 Януари 2022
Общински съвет Кърджали  единодушно реши безвъзмездно да бъде прехвърлен, чрез дарение, недвижим имот в кв. Веселчане, отреден за обществено обслужване, в собственост на Българска Православна Църква – Българска Патриаршия, за нуждите на Пловдивска митрополия.  Става дума за  имота, където в момента се намира паркинг в непосредствена близост до манастирският комплекс „Свети Йоан Предтеча“ в квартала.

Посланикът на Азербайджан гостува в община Кърджали

 27 Януари 2022
Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис и председателят на Общински съвет инж.Юсеин Ахмед проведоха днес работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Република Азербайджан в София Н.Пр. г-н Хюсеин Хюсеинов.. В срещата участва и заместник-кметът Тунджай Шюкрю.

ОБЯВА: Община Кърджали приема документи за назначаване на длъжност инструктори на детско въжено съоръжение

 28 Януари 2022
Във връзка с осигуряване безопасността при ползване на ,,ДЕТСКИ ПРИКЛЮЧЕНСКИ ВЪЖЕН ПАРК – ПРОСТОР“, Община Кърджали ОБЯВЯВА прием на документи чрез подбор за назначаване на 2 души на длъжност ,,ИНСТРУКТОР НА ДЕТСКО ВЪЖЕНО СЪОРЪЖЕНИЕ“ Минимални изисквания към кандидатите за заемане на длъжността:...2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign