Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Март - 2022 г.

Баба Марта закичи с мартенички общинското ръководство и много граждани и гости на Кърджали

 01 Март 2022
Първите, които тя закичи бяха заместник-кметът инж. Катя Митовска, секретарят на общинската администрация Себахатин Риза, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” Шерин Сюлейман. Те от своя страна също „помогнаха” на Баба Марта и закичваха с пожелание за здраве и щастие кърджалийци с мартенички, осигурени от община Кърджали.

До 30.06.2022г. е удължен срокът за предоставяне на топъл обяд в Община Кърджали

 02 Март 2022
До 30.06.2022г. е удължен срокът за предоставяне на топъл обяд в Община Кърджали. На 28.02.2022г. Община Кърджали подписа допълнително споразумение за удължаване срока на изпълнение на Договор BG05FMOP001-5.001-0135-С06 "3.1-Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в Община Кърджали"

Община и университет с общ проект за приют за животни край Кърджали

 02 Март 2022
Екип от Ветеринарно-медицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора, воден от проф. Красимира Узунова посети днес община Кърджали във връзка с изграждане на приют за безстопанствени животни край с.Седловина. Те се срещнаха с кмета на общината д-р инж.Хасан Азис и представители на общинска администрация.

Съобщение на община Кърджали

 02 Март 2022
Поради въведените противоепидемични мерки ръководството на Община Кърджали ще отбележи 3 март –Национален празник на Рeпублика, с поднасяне на венци пред Паметника на Освободителите в Градската градина в 10.00 ч.

На традиционното третомартенско кафе кметът, попа и мюфтията отправиха послание за мир и разбирателство

 03 Март 2022
За 18 година на връх националния празник на България 3 март, кметът д-р инж. Хасан Азис, енорийският свещеник отец Петър гарена и Районния мюфтия Басри Еминефенди изпиха станалото известно през годините кафе на толерантността.

Духовници готови да подслонят бежанци в църковни и вакъфски имоти

 03 Март 2022
Енорийският свещеник отец Петър Гарена и районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди изразиха готовност да приемат бежанци от Украйна. Решението бе оповестено след традиционното третомартенско кафе на попа, мюфтия и кмета на Кърджали д-р инж.Хасан Азис. По време на кафето тримата обявиха, че тази година кафето, което през годините е било знак на толерантността, е кафето на мира и отправиха общо послание за мир и разбирателство.

Общината ще партнира на всички инициативи, свързани с бежанците

 03 Март 2022
Кметът на общината д-р инж.Хасан Азис се срещна днес с отец Боян Саръев,, свещеник в църквата „Свето Успение Богородично“ в кърджалийския квартал“Гледка“. Повод за срещата беше огласената от отец Саръев информация, че има готовност да приеме 52 бежанци от Украйна в комплекса до църквата, в който има 10 стаи и 2 апартамента.


ПОКАНА

 07 Март 2022
за участие в обсъждане на резултатите от социално-икономическия анализ, проекта на стратегическата рамка и предложенията за приоритетни зони за въздействие на община Кърджали в рамките на ПИРО- Кърджали

Зюмбюли от д-р инж. Хасан Азис за служителките в общината

 08 Март 2022
Красивите цветя по бюрата в канцелариите изненадаха приятно служителките в началото на работния ден.

Поздрав на кмета на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис по повод 15 март - Световния ден на социалната работа

 15 Март 2022
Скъпи социални работници! Поздравявам Ви по случай вашия професионален празник – Световният ден на социалната работа! На този ден световната общност признава приноса на социалните работници в мисията за постигане на устойчив и достоен живот на тези, които имат нужда от навреме протегната ръка!

ПОКАНА ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ

 16 Март 2022
Обществено обсъждане на резултатите от социално-икономическия анализ, проекта на стратегическата рамка и предложенията за приоритетни зони за въздействие на община Кърджали в рамките на ПИРО- Кърджали.

По повод Първа пролет Дома на културата представя голям концерт „Пролетта е дошла” на 21 март

 17 Март 2022
Вълнуващи пролетни изненади ни готвят съставите при Дома на културата. На 21 март те ще ни изненадат с голям пролетен концерт, чието начало е от 18:30 часа. По случай настъпващата пролет ще звучат разнообразните изпълнения на възпитаниците на Детската музикална школа – както известни класически творби, така и популярна и народна музика.

„Сигурността на децата в интернет“ бе темата на открития урок, иницииран от ОСНВ-Кърджали

 18 Март 2022
Събитието е част от националната кампания на Лев инс, „Пази детето в интернет” и е подходящо както за децата, така и за техните родители. Покана за участие към тях отправят Академия за киберсигурност Cyber 360 и Общински съвет по наркотични вещества Кърджали. Откритият урок водеха Явор Колев - директор ИТ и киберсигурност в Лев инс и Зоя Василев експерт по кибeрсигурност и управител на Cyber 360.

Проведе се обществено обсъждане на проект за План за интегрирано развитие на община Кърджали 2021-2027 г.

 22 Март 2022
Обществено обсъждане на резултатите от социално-икономическия анализ, проекта на стратегическата рамка и предложенията за приоритетни зони за въздействие на община Кърджали в рамките на Плана за интегрирано развитие на община – Кърджали 2021-2027 година се проведе вчера в залата на Бизнесинкубатора. Интересът към събитието бе видим от изпълнения й капацитет, което не е често явление при обществени обсъждания.

Покана За публично обсъждане на Проектобюджета за 2022 г.на община Кърджали

 23 Март 2022
В съответствие с изискванията на чл.84 ал.6 от Закона за публичните финанси на 30 март 2022г. от 17.30 ч. в залата на Бизнесинкубатора ще се проведе публичното обсъждане на параметрите по Проектобюджет 2022 година на община Кърджали .

ПОКАНА за представяне на предложения за проектни идеи, които да бъдат включени в програмата за реализация на ПИРО-Кърджали

 23 Март 2022
Уважаеми съграждани, Във връзка с проведеното на 21.03.2022 г. обществено обсъждане на проекта на аналитичната част и стратегическата рамка на ПИРО-Кърджали 2021-2027 г., Община Кърджали стартира набиране на предложения за проектни идеи/дейности, които да бъдат включени в Програмата за реализация на ПИРО 2021-2027 г.

П О К А Н А № 3

 23 Март 2022
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, председателят на Общински съвет Кърджали свиква на 31.03.2022 год. /четвъртък/ от 10.00 часа в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния проекто-дневен ред:

Кърджали и Маниса си партнират в европейски проект

 28 Март 2022
Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис посрещна днес гости от Голяма община Маниса във връзка с реализирането на проект „Култура без граници“. Водещи партньори по проекта са побратимените община Кърджали и Голяма община Маниса.

СЪОБЩЕНИЕ

 28 Март 2022
УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ НА ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ, Представяме на Вашето внимание разработен Проект на „ОБЩИНСКА ПРОГРАМА ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА РИСКА ОТ БЕДСТВИЯ“. Общинската програма за намаляване на риска от бедствия на територията на Община Кърджали е изготвена на основание чл. 6д от Закона за защита при бедствия (ЗЗБ)...

ОСНВ награди участниците в конкурса за клип на тема „Заплахите в интернет или…кой е отстреща в мрежата”

 30 Март 2022
Днес в залата на Бизнесинкубатора в Кърджали бяха връчени наградите на отличилите се в областния конкурс за изработване на видеоклип на тема „Заплахите в интернет или…кой е отстреща в мрежата”. Организатор на събитието е ОСНВ-Кърджали, а то е част от проявите, посветени на 8 февруари – Международен ден за безопасен интернет.

Д-р инж. Хасан Азис: Бюджетът на община Кърджали за 2022 година е кризисен, но и социален и инвестиционен

 31 Март 2022
Бюджетът на община Кърджали за 2022 година е кризисен, но и социален и инвестиционен. Така определи проектът за финансовата рамка за 2022 година кметът д-р инж. Хасан Азис по време на общественото обсъждане, което се проведе пред пълната зала на Бизнесинкубатора вчера. Гости на форума бе представителна група от турския град Чорлу начело с кмета му Ахмет Саръкурт, която гостува на Кърджали по повод насроченото за днес подписване на Протокола и Споразумение за сътрудничество при предоставяне на електронни административни услуги.

Кърджали и Чорлу подписаха договор за побратимяване

 31 Март 2022
Протокол и споразумение за сътрудничество при предоставяне на електронни и административни услуги между общините Кърджали и Чорлу, Р. Турция, подписаха днес по време на официална церемония в залата на Бизнесинкубатора в Кърджали кметовете на двете общини д-р инж. Хасан Азис и Ахмет Саръкурт.

Общинският съвет в Кърджали гласува създаването на стипендия в подкрепа на кръгли сираци

 31 Март 2022
Стипендия „Кърджали с теб” в подкрепа на сираци без двама родители гласува на днешното си заседание Общинския съвет. Тя ще се връчва по повод Деня на Кърджали – 21 октомври на сираци завършили средното си образование в годината на връчването й. За нея желаещите ще кандидатстват, а срокът, в който ще бъде получавана, е 10 месеца.

20 пъстри детски картини ще красят Инфекциозно отделение

 31 Март 2022
Малките художници от Общински детски комплекс, с подкрепата на Ротари клуб Кърджали, дариха днес 20 детски картини на Инфекциозно отделение в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“. В дарението са включени десет рисунки на Азизе, Станислав, Десислава, Ъшъл, Максим, Берк, Юдум, Ирем, Ерен и Бесте от Школата по изобразително изкуство с ръководител Севинч Еминова и десет рисунки на лауреати на Националния конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите“.

Гостите от Чорлу се срещната с представители на бизнеса

 31 Март 2022
Делегацията от община Чорлу, РТурция, която е на официално посещение в Кърджали във връзка с подписването на Протокол за побратимяване и Споразумение за сътрудничество при предоставяне на електронни административни услуги между общините Кърджали и Чорлу посети днес Търговско-промишлена палата в града.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign