Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Юни - 2022 г.

Напусна ни журналистът и главен редактор на Общинско радио Кърджали Мария Каменова

 01 Юни 2022
След дълго боледуване, на 31 май от този свят си отиде журналистът Мария Каменова – главен редактор на Общинско радио Кърджали, която ръководеше обществената медията от 2005 година. Там тя работи от 1995-а.

Детският приключенски парк, детското влакче и програма на клубовете на ОДК препълниха с деца парк "Простор"

 01 Юни 2022
В международния ден на детето – 1 юни, кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис откри официално Детския приключенски въжен парк в парк „Простор”, разположен на площ от 5000 квадратни метра. На входа на съоръжението го посрещнаха млади журналисти от ОДК и му връчиха табела с надпис „Обещано-изпълнено” с благодарност за изпълнения ангажимент, който кметът пое още през миналата година.

Юбилейните носители на званието „Мултикултурният човек” са проф. Мехмед Мехмедов и Вълчо Костов

 02 Юни 2022
За 10 юбилейна година, снощи в Арт галерия „Кръг” бе присъдено званието „мултикултурния човек” на двама номинирани граждани на Кърджали, допринесли с дейността си за изграждане на интеркултурните мостове между етноси и държави. Това са световно известният балет-майстор, хореограф и режисьор проф. Хикмет Мехмедов, родом от Кърджали, и спортният деятел Вълчо Костов.

По повод Денят на Ботев ръководствата на общината и Общинския съвет поднесоха венци и цветя пред Паметника на Освободителите

 02 Юни 2022
Тази година се навършват 146 г. от гибелта на поета-революционер Христо Ботев. Малко преди да завият сирените в 12 часа по повод 2 юни – Ден на великия революционер и на загиналите за свободата на България ръководството на община Кърджали и на Общинския съвет поднесоха венци и цветя пред Паметника на освободителите в Градската градина.

Д-р инж. Хасан Азис удостои ЕГ „Христо Ботев” с почетния знак „Герб на община Кърджали – златен” по повод 100-годишния юбилей на училището

 02 Юни 2022
С голям концерт-спектакъл Езиковата гимназия „Христо Ботев” в Кърджали отбеляза своя 100-годишен юбилей. Гости на тържеството бяха посланикът на САЩ в България Херо Мустафа, кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед, Наталия Михалевска – представител на МОН, заместник-областният управител Юлия Чортленева, бивши директори и учители от най-старата гимназия в региона, директори на други учебни заведения в Кърджали, бивши възпитаници на учебното заведение.

40 ученици от Кърджали се завърнаха от двудневна екскурзия в Одрин

 06 Юни 2022
От двудневна екскурзия до гр. Одрин се завърнаха 40 ученици от училища в община Кърджали, водени от трима техни ръководители. Тя е организирана от община Кърджали по идея на кмета д-р инж. Хасан Азис. Екскурзията е част от богатата ваканционна програма за кърджалийските деца, подготвена от ръководството на общината и със съгласието на техните родители.

Откриха ваканционната програма на Общински детски комплекс „Летния градски лагер“. Здравей, лято!

 08 Юни 2022
На 6 юни с музика, танци и много детски усмивки за десета поредна година се откри ваканционната програма на Общински детски комплекс „Летния градски лагер“.

Откриване на VIII Областен конкурс за детска рисунка „Родопски багри” в памет на Джемал Емурлов – Джими

 08 Юни 2022
На 9 юни от 15.00 ч. в Общински детски комплекс Кърджали ще се състои официалната церемония за откриване на изложбата и връчване на наградите на победителите в VIII-я Областен конкурс за детска рисунка „Родопски багри”, посветен на кърджалийския художник и почетен гражданин на града Джемал Емурлов – Джими.

П О К А Н А № 6

 09 Юни 2022
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, С В И К В А М На17.06.2022 год. /петък/ от 10.00 часа в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния Проект Д Н Е В Е Н Р Е Д: ...

Доброволци от ЕГ „Христо Ботев” помагаха на деца и младежи с увреждания

 09 Юни 2022
В продължение на близо два месеца ученици от 10-ти Г клас на ЕГ „Христо Ботев” в Кърджали с класен ръководител Павлина Чавдарова участваха в проект “Доброволците - скритите герои на обществото”. Той е част от иновативната седмица в училището, чиято тема тази година е “Аз живея тук и променям”.

220 рисунки, 27 награди и втора стипендия "Джими" за VIII-я Областен конкурс за детска рисунка "Родопски багри"

 10 Юни 2022
Истински празник на изобразителното изкуство сътвориха днес в ОДК участниците в VIII-я Областен конкурс за детска рисунка "Родопски багри", в памет на кърджалийския художник и почетен гражданин на града Джемал Емурлов – Джими. Конкурсът се организира от Община Кърджали и Общински детски комплекс с подкрепата на Регионалното управление на образованието и СУ “Вл.Димитров – Майстора“.

Изложба от творби на визуалното изкуство – съчетание на традиционното с модерното, се откри в библиотеката

 10 Юни 2022
Днес във фоайето на Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров”, Кърджали бе открита изложба на Digital art творби за представяне на визуално съвременно изкуство като част от дейностите по проект „Контаминации на реалности”, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

“SIGNODE“ БЪЛГАРИЯ И ЦНСТ – Гледка, град Кърджали със съвместен проект

 13 Юни 2022
“SIGNODE“ България - една от 100–те дъщерни фирми на CROWN с Plant Manager Kardjali г-н Веселин Кънев, стартираха съвместен социален проект с ЦНСТ за деца без увреждания, град Кърджоали, с доставчик Община Кърджали и директор на специализираната социална услуга г-жа Албена Борисова.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

 14 Юни 2022
Днес, 14 юни 2022 г., в предаването на Общинско радио Кърджали, от 15:20 часа ще бъде излъчено второто от новата четвърта поредица съвместни предавания на Общинско радио Кърджали и Областен информационен център – Кърджали, за кохезионната политика и Оперативните програми на ЕС.

ПОКАНА към ученици и младежи за участие в събитие „СТАНИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛ ЗА ЕДИН ДЕН“

 15 Юни 2022
Община Кърджали кани всички заинтересовани ученици и младежи на събитието „Стани изследовател за един ден“по проект „Подобряване на природозащитното състояние на три вида прилепи на територията на МИГ Стамболово – Кърджали 54”, финансиран с Договор за БФП No BG16M1OP002-3.012-0001-С01 по Оперативна програма „Околна среда” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Посрещаме Еньовден с фестивала „Еньовденска магия“ в подножието на Перперикон

 21 Юни 2022
Община Кърджали и Общински център за култура и младежки дейности с удоволствие Ви каним да се присъедините към събитието, което ще се завърти в кръг около лятното слънцестоене на 25-ти юни!

50 деца от ЦНСТ за деца без увреждания в Кърджали летуваха в Равда благодарение на кмета д-р инж. Хасан Азис

 28 Юни 2022
От 8-дневен лагер в село Равда се завърнаха 50 деца от Центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ за деца без увреждания в Кърджали. В лагера взеха участие и петнадесет представители на фолклорна група от град Одрин, Република Турция.

П О К А Н А

 28 Юни 2022
П О К А Н А НАЧАЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ по проект BG05M9OP001-2.019-0033-C01 „Заедно в подкрепа на децата на Кърджали-2“

Три нови услуги за деца и младежи в риск предоставя Община Кърджали

 30 Юни 2022
Днес в залата на Бизнес инкубатора се проведе пресконференция по проект „Заедно в подкрепа на децата на Кърджали-2“, чийто ръководител е главният експерт в общинската администрация Нермин Мехмед.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign