Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Октомври - 2023 г.

Община Кърджали започна разяснителна кампания за разделно събиране на отпадъците

 02 Октомври 2023
Днес Община Кърджали започна разяснителна кампания за популяризиране на разделното събиране на отпадъците като първата спирка от инициативата бе СУ „П.Р. Славейков”. Кампанията откри заместник-кметът инж. Катя Митовска.

Златни и сребърни призове в 4 вида спорт завоюваха спортистите от РК „Спорт и здраве” – Кърджали на работнически фестивал в Черна гора

 04 Октомври 2023
С две първи и две втори места в 4 вида спорт се завърнаха от 32-я летен фестивал „Спорт за всички” в Будва, Черна гора, спортисти от Работнически клуб „Спорт и здраве” Кърджали, съобщи председателят на УС на клуба Иванка Караколева.

П Р О Г Р А М А На Община Кърджали за провеждане на културни и спортни мероприятия, посветени на 21 октомври - Ден на Кърджали м. октомври 2023 г.

 04 Октомври 2023
П Р О Г Р А М А На Община Кърджали за провеждане на културни и спортни мероприятия, посветени на 21 октомври - Ден на Кърджали м. октомври 2023 г.

18 ИЗДАНИЕ НА ПРАЗНИКА НА ТЕРЛИКА: ПО ТЕРЛИЦИ В ГРАДСКАТА ГРАДИНА

 05 Октомври 2023
Празникът на Терлика е организиран за първи път на 1 септември 2006 г. от Арт движение Кръг и по време на всичките си издания става неизменна част от Националния културен календар и от културната карта на Кърджали, символ на нишката, която свързва поколения и етноси в „плетка“ от партньорства на международни творци и изпълнители с местните общности.

Единственият жив ветеран от Втората световна война Нико Костов днес навърши 100 години, кметът доц. д-р Хасан Азис уважи юбиляра

 09 Октомври 2023
Единственият жив фронтовак от Втората световна война в община Кърджали Нико Костов днес навърши 100 години. Той бе уважен от кмета доц. д-р Хасан Азис на импровизирано тържество в двора на кооперацията, където живее /до РЗИ/.

О Б Я В А

 09 Октомври 2023
О Б Я В А за представяне на проектни предложения по процедура BG06RDNP001-19.323 МИГ Стамболово – Кърджали 54, Подмярка 6.4.1 «Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности» по ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020 чрез прилагането на подхода ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ

Кърджали RUN

 09 Октомври 2023
На 07.10.2023г. в парк "Простор" в гр. Кърджали малки и големи спортисти отбелязаха Европейския ден на спорта под наслов "Кърджали RUN".

П О К А Н А № 11

 11 Октомври 2023
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, С В И К В А М на 18.10.2023 год. /сряда/ от 10.00 часа в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния Проект за Д Н Е В Е Н Р Е Д:

Кметът на Кърджали приветства участниците в 20-то Национално състезание за купата на Българската федерация по пожароприложен спорт

 11 Октомври 2023
Днес в на Арена Арда в Кърджали официално ще бe открито20-то националното състезание за купата на Българската федерация по пожароприложен спорт. В битка за призовите места участват 11 отбори с над 100 професионални пожарникари от РД ПБЗН в страната, класирали се от първо до десето място в 51-вия Републикански преглед по пожароприложен спорт. Организатори на събитието са ГД ПБЗН при МВР и Българската федерация по пожароприложен спорт.

Обществено обсъждане на анализ на потребностите на национално ниво от социални услуги и интегрирани здравно-социални услуги на общинско и областно ниво, които се финансират изцяло или частично от държ. бюджет и предлож. за национална карта на соц. услуги

 11 Октомври 2023
В съответствие с изискванията на Закона за социалните услуги и Наредбата за планиране на социалните услуги и въз основа на изготвените анализи и предложения на общините, Агенция за социално подпомагане извърши Анализ на потребностите от социални услуги на национална ниво от социални и интегрирани здравно-социални услуги на общинско и областно ниво...

На 12.10 2023г. във връзка с деня на ДЕНА НА БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩИНИ И НА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ в гр. София, клуб „Перото“ в НДК се проведе церемония по връчване на награди в две направления

 13 Октомври 2023
„Не бъдете част от проблема. Станете част от решението“ беше апелът на НСОРБ към участниците в младежкия национален конкурс „Аз за моята община: един проблем-едно решение“, който провокира не само индивидуални участници, но и младежки екипи.

Футболна академия „Арда 1924” в партньорство с Община Кърджали организираха детски футболен турнир по случай 21 октомври – Ден на Кърджали

 16 Октомври 2023
Нов мащабен турнир за деца от детски градини и училища организираха от Футболна Академия Арда 1924 със съдействието на Община Кърджали. Събитието, което събра около триста деца, се проведе на стадион Горубсо на 14-ти октомври, а в него се включиха възпитаници на седем детски градини и седем училища.

О Б Я В А

 17 Октомври 2023
за представяне на проектни предложения по процедура BG06RDNP001-19.322 МИГ Стамболово – Кърджали 54, подмярка 6.4.2 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности по тематичната подпрограма за развитие на малки стопанства“ по ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020 чрез прилагането на подхода ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ

С пълно единодушие общинските съветници одобриха продажбата на терени за изграждане на болница „Сърце и мозък” и медицински университет

 18 Октомври 2023
С пълно единодушие днес общинските съветници дадоха съгласие за продажба без търг и конкурс /по закона за насърчаване на инвестициите/, на два имота в близост до Парк Арпезос Север, на инвеститора „Търговска Лига – Глобален Аптечен Център”. На терените, които са с обща площ от 37 068 кв. м., ще бъдат изградени МБАЛ „Сърце и мозък - Кърджали“ и Първи частен медицински университет.

Община Кърджали постави далекоглед на новия мост за наблюдение на Чапловата колония

 18 Октомври 2023
Община Кърджали реализира още един проект-монтира се далекоглед на моста свързващ центъра с кв. „Възрожденци“ (новия мост), непосредствено до табелите, указващи Чапловата колония. Устройството е с отлична резолюция и всички желаещи могат да видят добре птиците, които обитават района.

По случай Деня на Кърджали 21 - Открита сцена на талантите и Фотоизложба

 19 Октомври 2023
По случай 21 октомври - Деня на Кърджали, Община Кърджали и Детски и младежки парламент към Общински детски комплекс канят всички на традиционната Открита сцена на талантите на Кърджали на 20 октомври /петък/ от 16.30 ч. на „Гладкото“, до театъра.

Медицински сестри от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” върнаха визитата на колегите си от Одрин

 19 Октомври 2023
На 16 октомври 2023г. главната медицинска сестра сейнур Мюмюн и старши медицински сестри на пет отделения от МБАЛ ,,Д-р Атанас Дафовски,, посетиха Университетската болница на Тракийски университет в гр. Одрин.

На 21 октомври, на пл. „Освобождение”, Мобилния медицински пункт на община Кърджали ще извърши безплатни прегледи

 19 Октомври 2023
На 21 октомври Мобилен медицински пункт – линейка с екип от лекари, лекари със специалност и медицински сестри ще извърши безплатни прегледи и ще предостави информация относно промоция, превенция и профилактика на здравето и социално значимите заболявания за жителите на община Кърджали. Услугата се предоставя в рамките на проект „Грижа н Дома в община Кърджали.

В НЧ „Обединение 1913” проф. Христо Пимпирев, проф. Боян Биолчев и Иглика Трифонова представиха книгите си "Антарктическият стопаджия“ и „Антарктида – Окото на космоса“

 19 Октомври 2023
Книгите „Антарктическият стопаджия“ на проф. Христо Пимпирев и Иглика Трифонова и „Антарктида – Окото на космоса“ на проф. Боян Биолчев събраха в голямата зала на Народно читалище „Обединение 1913” кърджалийци. Творбите бяха представени от самите автори, които бяха посрещнати от кмета доц. д-р Хасан Азис и председателя на духовното средище Стоян Анадолиев.

С голям концерт съставите при Дома на културата отбелязаха Деня на Кърджали и 111 години от освобождението на града

 20 Октомври 2023
„Сцената на Дома на културата винаги е дарявала кърджалийци с много емоции. Правила ни е подобри. Сцената на Дома на културата е била трамплин за много национални и международни изяви.Тук децата намират много учители”. С тези думи кметът доц. д-р Хасан Азис поздрави участниците и публиката в празничния концерт „В града на Орфей творим с обич за вас” на самодейците от духовното средище. Концертът е по повод 21 октомври – Ден на Кърджали и 111 години от освобождението на града.

Кметът доц. д-р Хасан Азис бе гост на голям спортен празник по случай празника на града на ДГ „Вяра, Надежда и Любов” и ДГ „Чайка”

 20 Октомври 2023
Със спортен празник под мотото „Спортувай, танцувай, пътешествай за здраве, настроение и забавление”, децата от ДГ „Чайка” и ДГ „Вяра, Надежда и Любов” отбелязаха празника на Кърджали – 21 октомври. Мястото на оспорваната и изпълнена с емоции надпревара бе кръговата алея в парк „Горубсо”, до езерцето с лилиите.

77 фото творби на автори от 16 страни гостуват в Арт галерия КРЪГ

 20 Октомври 2023
Международната инициатива на двамата кърджалийци Антон и Любка Савови „Международен Фото салон Пловдив’2023“ тази година реализира юбилейното си 10-то издание и както всяка година отново гостува в родния град за Деня на Кърджали в партньорство с Арт движение КРЪГ.

Поздравление на кмета на Кърджали доц. д-р Хасан Азис по случай 21 октомври - Ден на Кърджали и 111 години от освобождението на града

 20 Октомври 2023
Кметът на община Кърджали доц. д-р инж. Хасан Азис и ОбС – Кърджали поздравяват всички жители на общината по случай Деня на Кърджали и 111-годишнината от Освобождението като им пожелават здраве, лично щастие, успехи и благоденствие !

За 18-та година Открита сцена на талантите оживя от изпълненията на талантливите момчета и момичета на Кърджали

 20 Октомври 2023
За 18-ти път, в навечерието на 21 октомври – Деня на Кърджали, на сцената /до театъра/ се проведе Открита сцена на талантите, организирана от Община Кърджали и Детски и младежки парламент към Общински детски комплекс.

По случай 21 октомври – Ден на Кърджали, поднесоха венци и цветя пред паметника на освободителя на града генерал Васил Делов

 21 Октомври 2023
Днешния празничен за Кърджали ден – 21 октомври, започна с поднасяне на венци и цветя пред паметника на освободителят на града и Източните Родопи генерал Васил Делов. Пред паметта му се преклониха кметът на Кърджали доц. д-р Хасан Азис, заместниците му Тунджай Шюкрю и инж. Катя Митовска, секретарят на общинската администрация Себахатин Риза, председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед.

Празнуваме 21 октомври – Ден на Кърджали и 111 години от освобождението на града от османско владичество

 21 Октомври 2023
Начело с общинското ръководство в лицето на кмета доц. д-р Хасан Азис, заместниците му Тунджай Шюкрю и инж. Катя Митовска, и секретарят на общината Себахатин Риза, малко след 11.30 часа от Дома на културата тръгна празничното шествие на ученическите блокове по случай 21 октомври – Ден на Кърджали и 111 години от освобождението на града.

Кметът връчи специална награда на семейство от Кърджали за показаното от тях „Волво” на авто ретропарада, произведено през 1970 година

 21 Октомври 2023
Авто ретропарад по случай 21 октомври Деня на Кърджали, дефилира по улиците на града, за да се позиционира пред сградата на Пощата. Над 50 автомобила Кърджали и страната от стари времена се включиха в него. 15 от тях и два мотоциклета бяха от клуба в Кърджали. Гостуваха ретроавтомобили от Пловдив, Хасково, Димитровград, Стара Загора, Казанлък, Шипка и Банкя.

ПОКАНА

 23 Октомври 2023
На 24.10.2023г. в Дирекция бюро по труда – Кърджали от 10 часа ще се проведе среща за представяне на „Приемна грижа”. Каним всички желаещи да научат повече за това как да станат приемни родители и какви са възможностите, които се предоставят, когато полагате грижа за деца в нужда.

Рекордно количество „капачки за бъдеще” предадоха от ОСНВ-Кърджали за закупуване на кувьоз за болницата в Кърджали

 23 Октомври 2023
Със съдействието на община Кърджали рекордно количество капачки предаде ОСНВ-Кърджали в рамките на кампанията „Капачки за бъдеще”.

С родолюбив спектакъл бе дадено началото на кампания за набиране на средства за нови саби на Първия ученически гвардейски отряд

 23 Октомври 2023
Кампания за набиране на средства за нови саби на Първия ученически гвардейски отряд към Езикова гимназия „Христо Ботев” подеха от учебното заведение и Регионалния исторически музей. Нейното начало постави родолюбив спектакъл на младите гвардейци в навечерието на 21 октомври – Деня на Кърджали, наречен „Памет и традиции”.

Клуб „Родопи” за хора със сензорни увреждания завоюва 15 медала в турнира по канадска борба „Воля за победа”, организиран по повод Деня на Кърджали

 23 Октомври 2023
Изключително оспорвани двубои съпътстваха 8-то издание на интеграционния турнир по канадска борба „Воля за победа”, който се проведе в една от залите на Общинския детски комплекс. Той бе организиран по повод 21 октомври - Деня на Кърджали, от Спортно-туристически клуб за хора със сензорни увреждания „Родопи”, със съдействието на община Кърджали и Българската федерация по канадска борба. Турнирът се организира в памет на Недялка Камбурова.

Две награди завоюваха малките художници от ОДК в световен конкурс

 23 Октомври 2023
На 21 октомври в НУПИД „Акад.Дечко Узунов“ в гр.Казанлък се проведе церемонията по връчване на наградите на победителите в Х-я Световен конкурс за детска рисунка 2023, организиран от фондация „Малък Зограф“.

ПОКАНА ЗА ПУБЛИЧНА ДИСКУСИЯ

 30 Октомври 2023
На основание чл. 49, ал. 2 от Наредба за планирането на социалните услуги, в рамките на на организирано от Агенция за социално подпомагане обсъждане по чл. 48 от Наредба за планирането на социалните услуги /30-дневен срок/, Кметът на Община Кърджали отправя покана към местната общност, жителите на Общината, ръководители и представители на частни доставчици на социални услуги, членовете на Съвета по въпросите на социалните услуги в Община Кърджали и всички заинтересовани страни за участие в публична дискусия и обсъждане на изработени от Агенция за социално подпомагане:

Ерол Мюмюн от ДПС е новият кмет на община Кърджали с 60.25 процента от вота на избирателите

 30 Октомври 2023
Кандидатът на ДПС Ерол Мюмюн печели изборите за кмет на Кърджали с 60.25 процента от гласувалите за органи на местната власт. Данните са от 100 процента обработени протоколи от СИК. Това сочат официалните резултати на ОИК Кърджали от проведените избори за кметове на общини, кметове на населени места и общински съветници, проведени на 29 октомври. В номинална стойност за Ерол Мюмюн са гласували 15 588 избиратели.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign