Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Ноември - 2023 г.

Рекорден брой участници в Националният празник на детското изкуство - Кърджали 2023

 01 Ноември 2023
2 191 рисунки и фотографии от цялата страна пристигнаха за участие в Националния конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите“ и Националния конкурс за фотография „Фотоприказки“

За 8 ноември е насрочено първото заседание на новия Общински съвет в Кърджали

 02 Ноември 2023
За 8 ноември от 11.00 часа е насрочено първото заседание на новия Общинския съвет в Кърджали, свикано от областния управител Никола Чанев. То ще се проведе в Дома на културата и ще бъде ръководено от най-възрастния общински съветник Сейдали Сейдали.

ОСНВ – Кърджали представя форум театъра „Наследени сенки" на театър „Цвете”

 03 Ноември 2023
ОСНВ – Кърджали ще представи форум театъра „Наследени сенки”. Творческата сценична изява ще бъде представена на сцената на Общински детски комплекс на 6 ноември /понеделник/ от 14 часа.

Социални експерти участваха в публична дискусия и обсъждане на Анализ на потребностите от здравно-социални услуги

 03 Ноември 2023
Публична дискусия и обсъждане на изработените от Агенцията за социално подпомагане Анализ на потребностите на национално ниво от социални и интегрирани здравно-социални услуги на общинско и областно ниво, които се финансират изцяло или частично от държавния бюджет и предложение за Национална карта на социалните услуги, в частта за социалните услуги за Община Кърджали се проведе в голямата зала на Бизнес инкубатора.

2191 рисунки и фотографии и 123 награди в Националния празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите“ Кърджали 2023

 07 Ноември 2023
На 4 ноември 2023 г. в Общински детски комплекс се проведе официалната церемония за откриване на изложбите и връчване на наградите на победителите в шестнадесетото издание на Националния празник на детското изкуство - Кърджали 2023, с включени Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс за фотография „Фотоприказки”.

Новият кмет Ерол Мюмюн, кметове на населени места и общински съветници положиха клетва, за председател на Общинския съвет бе избран Мухарем Мухарем

 08 Ноември 2023
На първото тържествено заседание на Общинския съвет за мандат 2023-2027 година, което се проведе в Дома на културата, новоизбраният кмет на община Кърджали Ерол Мюмюн, новите 41 общински съветници и 96 кметове на населени места положиха клетва в името на Република България да спазват конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на община Кърджали и да работят за тяхното благоденствие.

Ерол Мюмюн влезе в кметския кабинет и прие властта от доц. д-р Хасан Азис

 08 Ноември 2023
След тържественото заседание на Общинския съвет, кметът Ерол Мюмюн, старият градоначалник доц. д-р Хасан Азис, общински съветници и кметове на населени места се отправиха към сградата на общината, където бяха посрещнати от колектива на администрацията начело със секретаря Себахатин Риза. Той поздрави кмета с „Добре дошъл” и му пожела ползотворна работа съвместно с администрацията за това Кърджали да стане един по-добър град за живеене.

Общо 14 спортисти в две категории – „юноши и девойки” и „мъже и жени”, са номинирани в надпреварата за „Спортист на годината” на община Кърджали

 10 Ноември 2023
Община Кърджали стартира процедурата за определяне на Спортист на годината 2023 в две категории – мъже и жени, и юноши и девойки. Това става след като до 1 ноември председателите на спортни клубове внесоха в общинска администрация своите предложения, с копие от протоколи от постигнатите резултати, като имаха право само на две предложения, както е според общинския правилник. Предложенията са обобщени в анкета за споменатите две категории.

Над 400 танцьори от цялата страна представиха автентичен фолклор в рамките на фолклорния фестивал „Перпера 2023”, бяха поздравени от името на кмета Ерол Мюмюн

 13 Ноември 2023
22 състава и над 400 танцьори от 16 градове в цялата страна превърнаха сцената на театър „Димитър Димов” в Кърджали във фолклорна приказка, представяйки танци от почти всички фолклорни областни в България. Всичко това се случи по време на 8-то издание на фолклорния фестивал „Перпера 2023”.

В началото на декември отваря врати Коледният базар в Кърджали

 13 Ноември 2023
Коледният базар в центъра на Кърджали ще отвори врати в началото на декември. В 15 дървени къщички с коледна украса местни производители и търговци ще имат възможност да изложат своята продукция - пчелни продукти, млечни изделия,коледни сладки, различни сувенири, играчки, както и традиционното греяно вино и скара. Базарът ще работи от началото на декември до Нова година.

Община Кърджали: От сряда плащат хонорарите за изборите

 14 Ноември 2023
Общинскa администрация - Кърджали започва изплащането на хонорарите на членовете на секционните избирателни комисии и подвижните секционни избирателни комисии на 15.11.2023г./сряда/ от 09.00ч. до 18.00ч. в стая №103 на първи етаж в сградата на Общинска администрация на бул. ,,България“ №41. Хонорари ще се изплащат и в събота 18.11.2023г. от 09.00ч. до 15.00ч.

Обявиха графика за ползване на услугата, предоставена от мобилен медицински пункт през ноември

 15 Ноември 2023
Мобилен медицински пункт – линейка с екип лекари, лекари със специалност и медицински сестри, извършва безплатни прегледи и предоставя информация относно промоция, превенция и профилактика на здравето и социално значимите заболявания.

П О К А Н А № 2

 15 Ноември 2023
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, С В И К В А М на 22.11.2023 год. /сряда/ от 10.00 часа в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния Проект Д Н Е В Е Н Р Е Д:

Община Кърджали с нови заместник кметове от днес

 16 Ноември 2023
Байрям Байрям е новият заместник кмет в ресор “Общинска собственост и стопански дейности”.

Кметът Ерол Мюмюн и екипът му ще работят за повече асфалт, светлина, чистота, зелени площи, спортни съоръжения и детски площадки

 20 Ноември 2023
Хората искат да видят повече асфалт, повече светлина, повече чистота и зелени площи, повече спортни съоръжения и детски площадки. Аз и екипът ми ще направим всичко възможно в следващите 4 години да покрием тези очаквания на нашите съграждани.

Ерол Мюмюн: Община Кърджали прекратява неизгоден за общината договор с фирма за поддържане и почистване на зелени площи

 20 Ноември 2023
Община Кърджали прекратява договора с фирма „Иновия” за поддържане и почистване на зелени площи, съобщина брифинг кметът Ерол Мюмюн. До това се е стигнало след инициирана от него среща с представители на фирмата, на която се е постигнало взаимно съгласие за прекратяване на договора без да се налагат наустойки.

ПОКАНА-СЪОБЩЕНИЕ

 21 Ноември 2023
Уважаеми дами и господа, имаме удоволствието да Ви информираме, че на 29.11.2023 г., сряда, от 16.00 часа, на адрес: гр. Кърджали, ул. "Отец Паисий", № 12, сграда на "Бизнес-инкубатора", в Заседателната зала на първи етаж, ще се проведе заключителна пресконференция...

Община Кърджали кандидатства по програма на Министерството на младежта и спорта за изграждане на спортен комплекс в кв. „Възрожденци”

 22 Ноември 2023
С пълно единодушие Общинският съвет в Кърджали даде съгласие общината да кандидатстване с проектно предложение "Изграждане на многофункционална спортна площадка в ж.к. "Възрожденци" по Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти към Министерство на младежта и спорта.

Кметът Ерол Мюмюн и председателят на Общинския съвет Мухаррем Мухаррем ще ни представляват в сдружения на общините и общинските съвети в България

 22 Ноември 2023
На днешното си първо редовно заседание на Общинския съвет в Кърджали общинските съветници с пълно единодушие делегираха права на кмета Ерол Мюмюн и председателя на Общинския съвет Мухарем Мухаррем за участие в общите събрания на сдружения на общините и Общинските съвети в Република България.

Кметът Ерол Мюмюн посрещна сребърния медалист от Будва Ергюнал Сабри: Ергюнал е нашата гордост и той за нас е истинският шампион

 22 Ноември 2023
Сребърният медалист Ергюнал Сабри от европейското първенство по бокс, което се проведе в Черногорския курорт Будва преди дни, днес официално бе посрещнат във втория си роден дом, както той сам го нарича – Спортна зала „Арпезос”, от кмета на Кърджали Ерол Мюмюн, заместник-кмета по хуманитарните дейности Веселина Тихомирова, личния му треньор в Арда бокс Стоян Узунов и млади боксьори от кърджалийската школа.

Тест на системата BG-ALERT в Кърджали на 23 ноември

 22 Ноември 2023
В четвъртък, 23 ноември, този тест ще се проведе в област Кърджали. В диапазона между 12:00 часа и 12:30 часа телефоните ще получат съобщение, съдържащо текст на български и английски език.

ПОКАНА

 24 Ноември 2023
ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ по проект BG05M9OP001-2.061-0010-C05 „Център за подкрепа на лица с увреждания, вкл. с тежки множествени увреждания и техните семейства в Община Кърджали”

ПОКАНА

 24 Ноември 2023
ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ по проект №BG05M9OP001-2.062-0009-С05 „Социално включване на лицата с психични разстройства и с интелектуални затруднения “

Кметът Ерол Мюмюн в предаването „Тази събота и неделя” на БТВ: Главен приоритет е да задържим хората в града и да накараме младите да се върнат

 25 Ноември 2023
„Първото нещо, което сложих в кабинета си бе списъкът с приоритети, които стоят пред нас. Един от тях е Кърджали да стане по-желан град за живеене. Главен приоритет е да задържим хората в града и да накараме младите да се върнат. Трябва да задържим децата по родните места“, каза в предаването „Таиз събота“ новият кмет на Кърджали Ерол Мюмюн.

Над 50 са потребителите, които са ползвали услугите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за лица с психични разстройства и интелектуални затруднения до ноември

 27 Ноември 2023
Над 50 потребители на социалната услуга по проект „Социално включване на лицата с психични разстройства и с интелектуални затруднения“, чийто бенефициент е община Кърджали, са били обслужени от януари на 2022 година до ноември 2023 година.

Център за подкрепа на лица с увреждания, включително с тежки множествени увреждания и техните семейства, отваря врати в Кърджали

 27 Ноември 2023
В община Кърджали е създаден Център за подкрепа на лица с увреждания, включително с тежки множествени увреждания и техните семейства. Това е поредната социална услуга, която реализира община Кърджали.

Кърджали и Маниса ще си партнират активно в сферата на културата, спорта и туризма

 28 Ноември 2023
Заместник главния секретар на Голяма община Маниса, Р Турция г-н Ергюн Аксой посети днес община Кърджали и проведе среща с кмета Ерол Мюмюн. Гостът предаде от името на кмета на Маниса г-н Дженгиз Ергюн на кърджалийския кмет г-н Ерол Мюмюн поздравления за успешните резултати на изборите и пожелания за успешен мандат.

За първи път в Кърджали отбелязваме Международния ден за хора с увреждания с изложба „Нямам увреждания, имам различни способности”

 28 Ноември 2023
За първи път в Кърджали Международният ден на хората с увреждания, 3 декември, ще бъде отбелязан с изложба под заглавие „Нямам увреждане, имам различви способности“ на хора със специални потребности и увреждания, вкл. глухота и слепота, чиито творби ще красят Арт галерия Кръг от 1-ви до 14 декември.

На 6 декември грейва коледната елха на Кърджали, мюзикълът „Коледни искри”, Снежната кралица и групата „Д2” са сред изненадите през декември

 30 Ноември 2023
На 6 декември, по традиция на Никулден, ще бъдат запалени светлините на коледната елха в Кърджали. Това ще стане на специално тържество пред сградата на общината. Лично кметът Ерол Мюмюн и Дядо Коледа, заедно с децата на Кърджали, техните родители, баби и дядовци, ще отброяват последните 10 секунди до паметния миг, когато ще грейне елхата.

3D-макети на джамиите в Кърджали и Момчилград и на църквата „Свети Георги” подариха ученици от Мюсюлманското училище в Момчилград на кмета Ерол Мюмюн

 30 Ноември 2023
Ерол Мюмюн: Макетите ще бъдат поставени на видно място в общината, за да може всеки посетител и гост на общинска администрация да види моделът на община Кърджали, а именно че религиите не са повод за разделение, а за толерантност и хармония между хората2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign