Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Март - 2023 г.

Кметът подари близо 3000 мартенички на деца от общината

 01 Март 2023
Кметът на общината д-р инж.Хасан Азис зарадва близо 3000 деца от община Кърджали с мартенички по случай празника Баба Марта. Инициативата с даряване на пролетните символи се реализира за десета поредна година.

Местят част от избирателните секциите в СУ „П.Р. Славейков” и в ОУ „П.К. Яворов” в нови помещения, за да са по-близо до гражданите

 01 Март 2023
Общо 16 от избирателните секции в СУ „П.Р. Славейков” и в ОУ „П.К. Яворов” са преместени в други помещения – съответно в кв. „Възрожденци” и в кв. „Боровец”. Това е регламентирано със заповед на кмета на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис от 8 февруари. Днес градоначалникът заедно с общински служители е на оглед на новите места, където ще бъдат разположени преместените Секционни избирателни комисии.

Офроуд феста „Кърджали 4х4 2023” се завръща след 2 години КОВИД-пандемия

 03 Март 2023
След 2 години пауза заради пандемията от КОВИД 19 Офроуд феста „Кърджали 4х4 2023” се завръща под надслов „Голямото завръщане”.

Кърджали чества 145 години от освобождението на България

 03 Март 2023
С празнично шествие на представителните ученически блокове и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на освободителите кърджалийци честваха 145 години от освобождението на България и паметта на падналите за нейната свобода.

Кметът на Кърджали по време на третомартенското кафе на толерантността: Мирът и единството не са даденост, трябва да се пазят всеки ден

 03 Март 2023
На връх националния празник на Р България – 3 март, за 19-та година кметът на Кърджали, попа, мюфтията и даскала спазиха традицията и изпиха станалото в цялата страна и извън границите на България третомартенско кафе на толерантността. Идеята, зародила се през 2004 година, е на кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис и от тогава до днес успешно се реализира по време на националния ни празник.

Кметът на Кърджали е сред отличените участници в офроуд феста „Кърджали 4х4 2023 – Голямото завръщане”

 05 Март 2023
Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис е сред отличените участници в 8-то издание на офроуд феста Кърджали 4х4 2023 „Гялямото завръщане”, който се проведе от 3 до 5 март. Отличието бе връчено от директора на състезанието Тодор Христов за добрата организация на офроуд феста, който през тази година отчете рекорден брой участници.

50 000 лева в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция внесе ръководството на общината по банкова сметка за дарения

 07 Март 2023
Днес кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис и секретарят на община Кърджали Себахтин Риза внесоха по банкова сметка за дарения 50 000 лева в помощ на пострадалите от унищожителните земетресения в Турция.

Посланикът на Турция гостува в Кърджали на 8 март

 07 Март 2023
Н.Пр.Айлин Секизкьок, посланик на Република Турция в България ще гостува в Кърджали в Международния ден на жената – 8 март.

СПИСЪК НА ДАРИТЕЛИТЕ

 08 Март 2023
СПИСЪК НА ДАРИТЕЛИТЕ ВЪВ ВРЪЗКА С БЕДСТВИЕТО В РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ

По повод помощите за Турция посланик Секизкьок каза: „Досега България за нас беше една съседна страна. Отсега вие сте наши кръвни братя!”

 08 Март 2023
„Досега България за нас беше една съседна страна. Отсега вие сте вече наши кръвни братя!” Това заяви при посещението си в Кърджали посланикът на Р Турция у нас Н.Пр.Айлин Секизкьок, която дари на общината мобилен медицински пункт със съвременно медицинско оборудване.

Община Кърджали участва в надпреварата Община #БезОтпадъци

 13 Март 2023
Община #БезОтпадъци е част от дейностите на кампанията “Искам да съм полезен…. Рециклирай ме!” и се осъществява в партньорство с Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България. Медиен партньор на кампанията е Дарик Радио. “Искам да съм полезен….Рециклирай ме!” се осъществява с подкрепата на Фондация Кока Кола.

4 детски градини и 1 училище в Кърджали ще бъдат изградени, обновени и реконструирани до края на 2023-а, инвестицията е за близо 11 млн. лв.

 14 Март 2023
5 обекта от образователната инфраструктура на община Кърджали ще бъдат изградени,, обновени и реконструирани до края на 2023 година. Това са пристройки в ДГ „Чайка“ и ДГ „Щастие", реконструкция на бившата детска ясла №5, нова детска градина в кв. „Възрожденци" и реконструкция и обновяване на сградата на ОУ „Г. Бенковски“ /старата гимназия/.

Кметът на Кърджали търси съдействие от МРРБ и МОСВ за почистване коритото на Водното огледало

 14 Март 2023
Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис ще поиска средства от МОСВ и от МРРБ за почистване на коритото на Водното огледало. Това обяви днес на брифинг самият градоначалник, като поясни, че за целта през миналата седмица е имал среща с министъра на регионалното развитие Иван Шишков.

Кметът: Община Кърджали започва следзимното запълване на дупките по улиците на града

 14 Март 2023
Община Кърджали започва следзимното запълване на дупките в града. За целта са заделени около 1 милион лева, заяви днес пред журналисти кметът д-р инж. Хасан Азис.

ПОКАНА

 15 Март 2023
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА АНАЛИЗ НА ПОТРЕБНОСТИТЕ ОТ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ НА ОБЩИНСКО И ОБЛАСТНО НИВО И ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПЛАНИРАНЕ НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ

Община Кърджали стартира кампания „Мисли зелено- компостирай фамилно”

 15 Март 2023
Община Кърджали обявява кампания за безвъзмездно раздаване на 280 бр. съдове за домашно компостиране с обем 320 л. Всички живущи в град Кърджали, желаещи да получат компостери, които да разположат в дворовете на къщите си могат да подадат заявление в свободен текст в деловодството на Общинска администрация- Кърджали.

П О К А Н А № 3

 15 Март 2023
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, С В И К В А М На 22.03.2023 год. /сряда/ от 10.00 часа в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния Проект Д Н Е В Е Н Р Е Д:

Почетоха паметта на Недялка Камбурова – непримирим борец за правата на незрящите в Област Кърджали

 17 Март 2023
Днес на 17 март 2023 г. се навършват десет години от злощастната раздяла с Недялка Камбурова. Потребители и служители на Център за социална рехабилитация и интеграция за лица със зрителни увреждания / ЦСРИ ЛЗУ/ в Кърджали почетоха паметта й. Инициатор на събитието бе дъщеря й и нейни близки.

Млади радиожурналисти от ОДК в челното класиране от Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ в Разград

 17 Март 2023
Младите радиожурналисти от Радио клуб „Детски свят” към ОДК- Кърджали с ръководител Марияна Бекриева спечелиха специалната награда на община Разград на провелото се 11-то издание на Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“. В различните възрастови групи те също завоюваха престижни места.

Ентусиасти отчетоха световния ден на рециклирането, включвайки се в акцията „Да почистим парковете“

 18 Март 2023
На 18.03.2023г. ентусиасти отчетоха световния ден на рециклирането, включвайки се в акцията „Да почистим парковете“. Това е само началото на една инициатива, която има за цел да промени мисленето на хората в посока изхвърлянето на отпадъци извън обособените места.

По повод Деня на социалната работа от Тенис клуб Кърджали зарадваха обитателите на Център за настаняване от семеен тип -Веселчане с кулинарен следобед

 21 Март 2023
По повод Деня на социалната работа, който по традиция се отбелязва през месец март /трети вторник от месеца/, възпитаници на Тенис клуб - Кърджали заедно със своя треньор Селями Местан зарадваха децата и младежите на Център за настаняване от семеен тип -Веселчане с кулинарен следобед.

Проведе се обществено обсъждане на анализ за потребностите от социални услуги на общинско и областно ниво

 21 Март 2023
Броят на нуждаещите се от социални услуги в община Кърджали надвишава броя на сега съществуващите социални услуги, което налага увеличаване на капацитета и бройката им. Изводът се налага след направен обстоен анализ на потребностите от социални услуги на общинско и областно ниво, които се финансират изцяло или частично от държавния бюджет.

Общината ще кандидатства пред Фонд „Социална закрила” към МТСП за изграждане на външен асансьор на Център „Недялка Камбурова”

 22 Март 2023
Община Кърджали ще кандидатства с проектно предложение пред Фонд „Социална закрила” към МТСП за извършване на строително-монтажни/ремонтни дейности за осигуряване на достъпна среда на помещенията за предоставяне на социални услуги в Център за социална рехабилитация и интеграция „Недялка Камбурова”. Това решиха с пълно единодушие на днешното заседание на Общинския съвет общинските съветници. Срокът за кандидатстване с проектното предложение е 31 март.

Новото лице от серията „Млади таланти от Кърджали и областта“ на Арт движение Кръг е17-годишната Харика Ибрямова

 24 Март 2023
Новото лице от серията „Млади таланти от Кърджали и областта“ на Арт движение Кръг е17-годишната Харика Ибрямова, ученичка в СУ „Йордан Йовков“ в Кърджали, която е носителка на зашеметяващ брой награди, медали,грамоти и сертификати, от България и чужбина – общо 96!

В ОДК отбелязаха Световния ден на завръщането на дивата природа

 25 Март 2023
Празник, посветен на Световния ден на завръщането на дивата природа се завихри днес в Общинския детски комплекс. Той е организиран от Фондация „По-диви Родопи”съвместно с ОДК.

За Деня на земята в Парк „Простор” се монтира шишеяд с формата на земното кълбо

 27 Март 2023
За Деня на земята в Парк „Простор” се монтира шишеяд с формата на земното кълбо. Той представлява инсталация, която е предназначена за събиране на пластмасови бутилки, които ще се предават за рециклиране. С формата, която е избрана- земното кълбо, се цели да се предизвикат хората да го използват максимално често.

Прессъобщение

 28 Март 2023
Днес, 28 март 2023 г., в предаването на Общинско радио Кърджали, от 15:20 часа ще бъде излъчено петото от новата четвърта поредица съвместни предавания на Общинско радио Кърджали и Областен информационен център – Кърджали, за кохезионната политика и Оперативните програми на ЕС.

СЪОБЩЕНИЕ

 30 Март 2023
ДО ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ СДРУЖЕНИЯ НА СОБСТВЕНИЦИ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОЦЕДУРА BG-RRP-4.023 „ПОДКРЕПА ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА ЖИЛИЩНИЯ СГРАДЕН ФОНД – ЕТАП I“

Наградиха отличилите се ученици участвали в общинския етап на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”

 30 Март 2023
Днес в залата на Бизнесинкубатора бяха връчени наградите на учениците от община Кърджали, отличени в общинския етап на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”. Грамотите и подаръците от името на кмета на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис на класиралите се ученици бяха връчени от експерта по образование в дирекция ,,Хуманитарни дейности” Емине Вели.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign