Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Юни - 2023 г.

Информация за проект

 01 Юни 2023
На 30.05.2023 г., в Заседателната зала на Бизнесинкубатора, се проведе кръгла маса по интегриран проект „Шанс – Интегриран подход за социално приобщаване“, Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с рег. № BG05M9OP001-2.056-0024 от 01.02.2022 г., реализиращ се по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“...

Перперикон влезе през парадния вход на Европарламента

 01 Юни 2023
Перперикон влезе през парадния вход на Европарламента. С тези думи евродепутатът Искра Михайлова откри в една от залите на Европейския парламент изложба, посветена на археологическия комплекс Перперикон и на забележителности от Кърджали.

Делегация от Кърджали, водена от кмета доц. д-р Хасан Азис, посети побратимената община Сен Жос в Брюксел

 04 Юни 2023
При посещението си в белгийската столица Брюксел, където в Европейския парламент бе представен макет на Перперикон и фотоизложба на природни, археологически и архитектурни забележителности в община Кърджали, делегацията, водна от кмета доц.д-р инж. Хасан Азис, посети и побратимената община Сен-Жос-тен-Ноод в белгийската столица. На срещата с нейното ръководство бяха обсъдени възможностите за развитие на двустранните връзки между двете общини, които са побратимени през 2019 година.

Футболна академия „Арда 1924” с подкрепа на Община Кърджали и приятели подари хиляди усмивки на деца от цяла България

 05 Юни 2023
Приключи поредното издание на един от най-мащабните детски футболни турнири в страната - “PARADISE CUP 2023“. Над хиляда деца от различни краища на България взеха участие в надпреварата, като почти всички си тръгнаха с трофеи.

ОБЯВА

 05 Юни 2023
“Местна инициативна група Стамболово - Кърджали 54”, кани желаещите да представят проектни предложения по мярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти”, от стратегията за ВОМР на „МИГ Стамболово-Кърджали 54“, като ОБЯВЯВА процедура на подбор на проектни предложения № BG06RDNP001-19.216.

СЪОБЩЕНИЕ

 05 Юни 2023
Съобщение във връзка с процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“

НАГРАДАТА „МУЛТИКУЛТУРНИЯТ ЧОВЕК“ ЩЕ БЪДЕ ВРЪЧЕНА ЗА 11 ПЪТ

 08 Юни 2023
Връчването на наградата "Мултикултурният човек" обикновено е сред най-вълнуващите събития в програмата на „Мултикултурният град“ в Кърджали. Посланието на наградата за интеркултурно взаимодействие и принос за диалога между култури, мнозинства и малцинства има още по-голямо въздействие днес, когато светът е заплашен от все по-силната вълна от национализми, ксенофобия и език на омразата.

ДЕПОЛЯРИЗИРАНЕ НА ЧЕРНОТО И БЯЛОТО В ЕДНА ИЗЛОЖБА

 08 Юни 2023
На 10 юни /събота/ от 17:00 ч. в Арт галерия Кръг се открива гостуващата изложба „Реминисценции“ на художника Мариян Дзингаров от Струмица по повод подписания на 27 април т.г. Договор за побратимяване между община Кърджали, РБ и община Струмица, РСМ.

Връчиха наградата „Мултикултурния човек” на Арт движение „Кръг” и община Кърджали на Жана Чакърова и Иво Папазов - Ибряма

 09 Юни 2023
Световноизвестният музикант Иво Папазов-Ибряма и дългогодишният директор на Секретариата на Областния съвет на Българския Червен кръст (БЧК) - Жана Чакърова-Шукерска получиха наградата „Мултикултурният човек“. Церемонията по награждаването бе в Арт галерия Кръг, а дипломите и статуетките, специално изработени за случая, връчи кметът доц. д-р Хасан Азис.

За втора година РК „Спорт и здраве”-Кърджали спечели купа „Проф. д-р Желязко Христов” на международния спортен фестивал край Варна

 12 Юни 2023
За втора поредна година РК „Спорт и здраве” – Кърджали печели купата „Проф. д-р Желязко Христов” на провелия се от 7 до 11 юни Международен работнически фестивал в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена” край Варна.

Нов високотехнологичен завод на фирма „Кяшиф” заработи в Кърджали, откриват се 40 работни места

 12 Юни 2023
Нов високотехнологичен завод за хидравлични цилиндри заработи днес в Кърджали. Той е 4-ти поред и е собственост на фирма „Кяшиф”, като останалите два са на територията на Джебел, а пак там се строи и трети.

Прессъобщение

 13 Юни 2023
Днес, 13 юни 2023 г., в предаването на Общинско радио Кърджали, от 15:20 часа ще бъде излъчено повторението на шестото от новата четвърта поредица съвместни предавания на Общинско радио Кърджали и Областен информационен център – Кърджали, за кохезионната политика и Оперативните програми на ЕС.

Ден на отворените врати за най-малките любители на тениса проведе тенис клуб „Орфей”

 14 Юни 2023
За втора поредна година ТК”Орфей” организира ден на отворените врати за най-малките любители на тениса. Тази година гости на клуба бяха възпитаниците на детска градина “Мир”. Подкрепени и насърчавани от състезателите на ТК “Орфей” малчуганите се запознаха с основните правила и движения на играта, също така проведоха редица забавни щафетни надпревари.

Кърджали изпрати дарения за Берковица и Етрополе

 15 Юни 2023
Днес от Кърджали за Берковица и Етрополе потеглиха два микробуса, натоварени с помощи, събрани в седемте общини на област Кърджали.

С нова образно-диагностична апаратура, последно поколение – ядрено-магнитен резонанс и компютърен томограф, се сдоби болницата в Кърджали

 15 Юни 2023
С нова високотехнологична медицинска апаратура се сдобиха МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ и Медицински център „Авицена” . Ядрено – магнитният резонанс и компютърният томограф – последно поколение, производство на фирма „Сименс” бяха представени на нарочна церемония пред медицинския състав на болницата, както и пред директори на общински болници от областта и областни в страната.

Международна награда "Зелен флаг" за Основно училище „ Св. Климент Охридски“ – гр. Кърджали

 16 Юни 2023
Основно училище „Св. Климент Охридски“ – гр. Кърджали е важна част от впечатляващото световно семейство на Програмата „Еко-училища“, в което членуват близо 20 милиона ученици и 1, 4 милиона учители от 59 000 учебни заведения в над 75 страни.

ПОКАНА

 19 Юни 2023
ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ И СДРУЖЕНИЕ "Долината на Перперек" канят всички кърджалийци и ценители на хубавите книги, истории и музика на представянето на книгата "Лили Иванова. Моят личен дневник". Специален гост ще е Валерия Велева. Представянето ще бъде на 21 юни 2023 година в ресторант "Арпезос", от 18.00 часа.

П О К А Н А № 6

 19 Юни 2023
На основание чл. 23, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, С В И К В А М на 26.06.2023 год. /понеделник/ от 10.00 часа в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния Проект Д Н Е В Е Н Р Е Д:...

На 21 юни от 19.00 до 24.00 часа пръскат срещу комари в Кърджали

 20 Юни 2023
Община Кърджали съобщава на жителите на град Кърджали, че на 21 юни/сряда/ 2023 г., от 19:00 до 24.00ч. ще се извърши пръскане срещу комари.

Под патронажа на кмета Лили Иванова ще гостува в Кърджали със свой концерт на 13 септември в „ Арена Спартак“!

 21 Юни 2023
Под патронажа на Община Кърджали примата на българската поп музика Лили Иванова ще гостува в Кърджали със свой концерт на 13 септември в „ Арена Спартак“. Това съобщи кметът доц. д-р Хасана Азис по време на представянето на книгата „Лили Иванова. Моят личен дневник“ от нейния редактор – журналистката, издател и писател Валерия Велева.

Работна среща по проект „Партньорското взаимодействие между местна власт и бизнес за подобрено местно икономическо развитие“

 23 Юни 2023
На работна среща с представители на заинтересованите страни, която се проведе на 20.06.2023 г., екипът на партньорите по проекта представиха резултатите от изготвенияАнализ на възможностите за подобряване взаимодействието между бизнеса и местната власт в сферата на местно икономическо развитие на община Кърджали, който е част от дейностите по проект „Партньорското взаимодействие между местна власт и бизнес за подобрено местно икономическо развитие“.

Връчиха наградите на отличилите се във фотоконкурса „Зависимостта пред обектива”, организиран от ОСНВ и ОДК

 23 Юни 2023
Над 40 са млади хора от област Кърджали, с над 70 фотографии, участници в Конкурса за фотография, организиран от ОСНВ и ОДК Кърджали. Днес техните творби бяха представени в специална изложба, наречена „Зависимостта пред обектива”, в една от залите на ОДК. Събитието е по повод 26 юни – Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици.

Първата областна ученическа конференция за борба със зависимостите в Кърджали реши следващото издание да прерасне в национално

 26 Юни 2023
Днес в конферентната зала на хотел „Арпезос” бе открита първата в страната Областна ученическа конференция на тема „Аз съм млад и избирам живота”, която се организира от ОСНВ в Кърджали и Превантивно-информационния център. С кратко изявление нейното начало даде председателят на ОСНВ д-р Сезгин Бекир. Официални гости на форума бяха кметът на Кърджали доц. д-р Хасан Азис и началникът на РУО Ангелина Костова.

До 150 000 лева ще отпусне община Кърджали за разкопки на Перперикон през това археологическо лято

 26 Юни 2023
До 150 000 лева ще отпусне община Кърджали за археологическите разкопки на Перперикон през това археологическо лято. Решението бе гласувано единодушно по време на днешното заседание на Общинския съвет.

След дарение община Кърджали става собственик на общо 36 преместваеми обекти – спирки и павилиони, предстои реновирането им

 26 Юни 2023
Община Кърджали става собственик на общо 36 преместваеми обекти, разположени в централните части на града и основните улици в кварталите. Става въпрос за 20 броя спирконавеси за градски транспорт /спирки/ и 16 броя павилиони /бивши „лавки”/. Това решиха общинските съветници на днешното заседание на Общинския съвет след постъпило предложение от страна на правоприемниците на бившите собственици да бъде направено дарение на обектите, които са на обща стойност 223 420,15 лева.

Турски зам.-министър посети Кърджали

 26 Юни 2023
Г-н Хюсеин Кюршат Кърбъйък, заместник министър на здравеопазването на Р Турция гостува днес на кмета на община Кърджали доц. д-р инж.Хасан Азис. Той е доскорошен валия на Одрин, а от утре встъпва в длъжност като заместник министър в новото правителство в Анкара.

ПОКАНА

 27 Юни 2023
НАЧАЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ по проект № BG05SFPR002-2.001-0089-C01 „Грижа в дома в община Кърджали“ , по процедура чрез директно предоставяне BG05SFPR002-2.001 „Грижа в дома”, финансирана от Европейския социален фонд плюс, чрез Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 година.

Поздрав на кмета доц. д-р Хасан Азис и Общински съвет по случай Курбан Байрам

 27 Юни 2023
Кметът на община Кърджали доц. д-р инж.Хасан Азис и Общински съвет – Кърджали честитят на всички мюсюлмани свещения празник Курбан Байрам като им пожелават здраве, успехи и благоденствие!

Сцени за млади таланти: Гост-пианист от Норвегия ще работи с млади кърджалийски пианисти

 29 Юни 2023
40 юноши от Кърджали, Ботевград, Долна баня и с. Мирково, Софийска област, започнаха да работят в специализирани арт работилници по музикално и танцово изкуство, визуални изкуства, стрийт арт и дърворезба с известни арт ментори от 4-те населени места по проект „Сцени за млади таланти“, който се изпълнява от Арт движение Кръг с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2020 г.

Комплексни услуги, сред които превенция и профилактика на здравето, предоставя новият проект „Грижа в дома в община Кърджали”

 30 Юни 2023
Като надграждане на проекта „Патронажна грижа плюс”, с добавяне на услугата профилактика и превенция на здравето, днес в залата на Бизнес инкубатора бе представен новият социален проект „Грижа в дома в община Кърджали”, финансиран от Европейския социален фонд плюс, чрез Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 година.2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign