Панорамен изглед на Кърджали


Начало Архив на новините

Архив за месец: Април - 2020 г.

Община Кърджали осигури защитни облекла и други предпазни средства на болницата, ЦСМП, ОД на МВР и ОБЧ

 01 Април 2020
До днес Общински кризисен щаб Кърджали е предоставил на МБАЛ „Д-р Атанас“ Дафовски“ 20 защитни комплекта за първа линия/за еднократна употреба/, 40 защитни комплекта за втора линия/за многократна употреба/,100 маски за многократна употреба и 10 шлема.Това съобщи секретарят на щаба Димитър Разкалински.

Общината подпомага 300 самотни възрастни, лежащоболни хора и сираци с храни, маски и дезинфектанти

 01 Април 2020
300 лица от града и населените места на община Кърджали са индентифицираните към момента като самотни, трудноподвижни, лежащоболни и възрастни хора без близки. По инициатива на кмета инж. Хасан Азис, всички те ще бъдат подпомогнати от общината с пакети на стойност 20 лева.

Кмет и религиозни водачи обсъдиха мерки срещу коронавируса

 02 Април 2020
Председателят на Общински кризисен щаб и кмет на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис и секретарят на кризисния  щаб Димитър Разкалински посетиха днес централната джамия и централната църква „Св.Георги“.Те разговарях с районния мюфтия Бейхан Мехмед и отец Камен Гарена. Посещението е във връзка с предстоящите големи  християнски и  мюсюлмански  празници – Цветница  , Великден, месеца Рамазан.

Община Кърджали препоръчва да се носят маски на обществени места

 02 Април 2020
Във връзка с Писмо с Изх.№04-04-47/31.03.2020г. на Министъра на здравеопазването на Република България, относно препоръка за носене на лични предпазни средства, адресирано до Министъра на вътрешните работи, кметовете на общини и директорите на регионални здравни инспекции, Община Кърджали препоръчва на гражданите, когато се намират в закрити или на открити обществени места, включително в транспортни средства за обществен превоз, да си поставят защитна маска за лице.

Д-р инж. Хасан Азис се включи към доброволците доставящи пакети до самотни, трудноподвижни и лежащоболни в община Кърджали

 03 Април 2020
От днес пет екипа започнаха доставката на пакети за самотни, трудноподвижни, лежащоболни и възрастни хора без близки и кръгли сираци в община Кърджали. Четири от тях  извършват доставянето на пакетите в областния град, а един започна доставката за район Енчец.2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Пране на килими Кърджали - Би стил Агенция Кърджали 7 - Агенция за недвижими имоти